Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Erőltetett mosoly munkahelyen?...

Erőltetett mosoly munkahelyen? Ez feltétlenül szükséges?

Figyelt kérdés
Van egy kollégám (pasi), aki gyakran azzal a tipikus nem őszinte mosollyal köszön. Mindig igyekszik mosolyogni, és sokszor látszik, hogy ez erőltetett. (Néha azért látszik hogy tényleg örül nekem, meg alapból jóban is vagyunk, de alapvetően nem nagyon értem mi szükség van erre). Én 30/N, ő 40/F

2012. dec. 24. 11:13
 1/5 anonim ***** válasza:

Én személy szerint jobb szeretek olyan üzletekben vásárolni, ahol az eladók mosolygósak, kedvesek és udvariasak. Jobb szeretek olyan hivatalnokkal, postással, banki ügyintézővel stb. szembekerülni, aki hasonló módon mosolyog rám, és nem azt olvasom le az arcáról, hogy már megint mi a fenének nem hagynak békén, elmehetne a kedves ügyfél a fenébe stb.

Kb. 15-20 évvel ezelőtt a japánok csináltak egy felmérést: ehhez meghatározott gyárakban, munkahelyeken, hivatalokban stb. bevezették ezt a "kötelező mosolyt". Megfigyelték, hogy nőtt a termelékenység, kevesebb embernél voltak depressziós tünetek, javult a vérnyomásos, szívpanasszal élők egészségi állapota, és lényegesen kevesebb volt az öngyilkosság száma is, az adott körzetben.

Pár évvel ezelőtt itt nálunk is elindult az u.n. "mosolycsekk" akció, lehet hogy kollégád is benne volt, és megmaradt a szokás. Én nem bánnám.

2012. dec. 24. 11:50
 2/5 A kérdező kommentje:
Hat en is szeretem a mosolygos embereket, de mi nem ugyfelszolgalaton dolgozunk hanem egy kulfoldi kutatointezetben, o pedig amerikai. Es nalam joval magasabb pozicioban van.
2012. dec. 24. 12:52
 3/5 anonim válasza:
Nekem is van ismerősöm külföldi, ő mindig azt mondja, hogy mindig mosolyogni kell, és szerénynek és hálásnak lenni mindenért.
2012. dec. 24. 13:38
 4/5 A kérdező kommentje:
Nekem amúgy nem esik jól, ha valaki nem szívből, hanem kamuból mosolyog rám. Persze értem hogy etikett, de akkor sem.
2012. dec. 24. 21:27
 5/5 anonim válasza:
Mondjuk az én ismerősöm szívből mosolyog mindenkire, és így szimpatikus is. De lehet, hogyha erőltetett lenne valamelyik ismerősöm mosolya, elhánynám magam:S
2012. dec. 24. 22:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!