Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Gyed alatti táppénz? Fnsz...

Gyed alatti táppénz? Fnsz megszüntetése?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Nagyon sokat olvastam ezzel kapcsolatban de valami nem tiszta.

Tudom hogy el lehet menni tp-re gyed alatt viszont a fnsz megszüntetése 30nappal korábban is lehet?

Voltam bent a cégnél ahol megegyeztünk hogy 05.05-el megszüntetik a fnsz (nincs meg a 30nap) nem tudom hogy a közösen egyeztünk meg akkot is kell e a 30 nap?

13hetes vagyok az a terv hogy 30án bejelentem a várrandosagot. Vagy ez így nem szabályos?

Köszönöm ha valaki ezzel kapcsolatban tud segíteni!

tegnap 18:14
 1/8 anonim ***** válasza:

Az MT 133§(2)-től a felek megállapodása eltérhet.

Kérdés az, hova fog kifutni ez a helyzet. Ha valami csóró pici cég, akik éppcsak nem veszteségesek, és mondjuk csak telefonon beszéltétek meg, hogy mikor mész vissza, akkor beleállhatnak a dologba. Mert ugye nekik fizetniük kell a táppénz harmadát, és jobban járnak ha beadatják veled rendesen az fnsz megszűntetési kérelmet és kihúznak plusz egy hónapot anélkül, hogy fizetniük kéne.

Azt írod, 30-án bejelented a várandósságot, mikortól lennél táppénzen?

tegnap 18:40
 2/8 A kérdező kommentje:
Egy nagy cég. Írtam kérelmet a héten vittem be és 2példányba alá irattam de nincs meg a 30 nap hanem 05.05 szünne meg. Úgy olvastam hogy mielőtt elotte pár nappal jelentsen be a várandósságot. 05.05 szabin lennék és 05.06tól tp. De mivel nincs meg a harminc nap félek hogy bele kötnek.
tegnap 18:52
 3/8 A kérdező kommentje:
Adjak be inkább egy másikat ahol megvan a 30nap?
tegnap 18:54
 4/8 anonim ***** válasza:
Ugyanazt tudom csak újra írni, a felek megállapodása a 30 naptól eltérhet. Azt írod, van írásos megállapodás, így ebbe nem lehet belekötni. Nagy cégeknél amúgy nem szokott gáz lenni.
tegnap 18:57
 5/8 anonim ***** válasza:
Ha ott valaki aláírta azzal, hogy az fnsz megszűntetését elfogadom, és az egyik példány nálad van, akkor ennél több nem kell.
tegnap 18:58
 6/8 A kérdező kommentje:
Igen igen! Direkt 2peldanyt írtam és mind a kettőn pecsét és aláírás. Az én felettesem vette át irta alá és pecsételt le is adta a Hr-nek. Akkor azt mondjátok nem lehet gáz?
tegnap 19:01
 7/8 anonim ***** válasza:
Nem valószínű, hogy belekössenek.
tegnap 19:26
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítséget!
ma 07:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!