Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Táppénz után csak akkor...

Táppénz után csak akkor mehetek újra dolgozni ha megvan a táppénzes papírom az orvostól és leadom a munkahelyen? Vagy nem muszáj rögtön leadni amint megyek?

Figyelt kérdés
ma 14:00
 1/8 anonim ***** válasza:
69%

Nem muszáj rögtön leadni.

Nyilván minél előbb add le (a te érdekedben is), pláne ha hó vége/eleje van, de nem feltétele a munkába állásnak.

ma 14:10
 2/8 anonim ***** válasza:
65%
Bérszámfejtés miatt kell leadni
ma 14:26
 3/8 anonim ***** válasza:
53%
Igen, le kell adni. De nem a számfejtés miatt, hanem mert azzal igazolod a munkaképességet.
ma 14:46
 4/8 anonim ***** válasza:

De, a számfejtés miatt kell leadni.

Ez alapján kapod a béredet.

Kis cégek lehet könyöregnek a munkavállalónak, hogy méltóztassa már behozni a papírját.

Nagyobb cégeknél ha nem adod le határidőre akkor köszönhetsz a fizetetlen szabadságnak.

Gondolhatod, hogy egy munkavállaló miatt nem fognak várni a bérszámfejtéssel.

A 2. ilyennél pedig kirúgnak.

ma 15:04
 5/8 anonim ***** válasza:

4, nem, elsősorban nem amiatt. Ahhoz leadhatja akár a számfejtés előtt egy nappal is.

Azért kell az első napon, mert csak munkaképes állapotban végezhet munkát, igazolnia kell. Ráadásul ha 30 napot meghaladóan volt keresőképtelen, akkor az első útja a fogleü orvoshoz vezet.

ma 15:08
 6/8 anonim ***** válasza:

De ELSŐSORBAN a bérszámfejtés miatt kell.

A gyakorlatban ez úgy szokott működni, hogy Pista elmegy a betegpapírjáét majd szépen otthon is felejti, úgy 10-ből 9 alkalommal.

Senkit nem küldenek ezért haza.

ma 15:22
 7/8 anonim ***** válasza:
6, tedd már meg, hogy elolvasod a kva kérdést, jó? Nem a bér miatt kell első nap. És nem, normális helyen bizony nem felejtheti otthon, mert nem engedik dolgozni.
ma 15:29
 8/8 anonim ***** válasza:

Elolvastam és válaszoltam is.

Az esetek 90%-ben nem kötelező leadni a betegpapírt munkába állás első napján. NINCS ilyen egységes szabályozás.

Cégek írhatnak elő leadási határidőt, a nagyobbak szoktak.

Életem során kb 40 cégnek könyveltem már, sehol nem volt kikötés, hogy a munkábaállás első napján csak papírral a kezében érkezhet.

ma 15:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!