Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » HR-esek, ha már több mint...

HR-esek, ha már több mint 100-an jelentkeztek egy helyre, akkor miért hirdetik meg ugyanazt az állást pár héten belül?

Figyelt kérdés
Őszintén érdekelne az indoklás, mert látom, hogy több, mint 100 ember kattintott a jelentkezés gombra, majd pár héten belül repostolja a cég az állást. Számomra elképzelhetetlen, hogy ennyi jelentkezőből egy alkalmas ne lenne, mert úgy látom, hogy ez már kb. bevett gyakorlat és nem olyan helyekre jelentkezem, ahol abszolút specifikus tudásra van szükség. Miért van ez?

ma 13:02
 1/6 anonim ***** válasza:
27%
Attol is fugg milyen allas milyen a munkaido fizetes helyileg holvan stb
ma 13:19
 2/6 anonim ***** válasza:
72%

"Számomra elképzelhetetlen, hogy ennyi jelentkezőből egy alkalmas ne lenne"

Pedig szerintem teljesen elképzelhető. A munkahelyemen van olyan munkakör, amiből kellene úgy 2-3, de öt év alatt egyet sem sikerült felvenni a piacról. Persze, ez vastagon a szervezet hibája is, de akkor is létező jelenség.

ma 13:32
 3/6 anonim ***** válasza:
65%

2-es, ha több száz emberből egy se jó, akkor vagy az elvárások teljesíthetetlenek, vagy sz...ért-h...ért akarnak valami hiper-szuper embert.

Ennél sokkal reálisabbnak tartom a következőt:

A cégnél többen töltenek be olyan pozíciót. Fölvettek valakit, de olyan nagy a fluktuáció, hogy szinte folyamatosan fel kell venni valaki újat. Természetesen ez sokat elárul a cégnél uralkodó viszonyokról.

ma 13:35
 4/6 anonim ***** válasza:

"ha több száz emberből egy se jó, akkor vagy az elvárások teljesíthetetlenek"

Pontosan. Én is azt mondtam, hogy a szervezet hibája is, de a kérdés az volt, hogy létezik-e ilyen, és igen: létezik.

ma 13:54
 5/6 A kérdező kommentje:

Egyébként ha nagyon specifikus tudást igényel egy pozíció, akkor azt mindig leírják, én azt vettem észre, hogy az ilyenekre közel sincs annyi jelentkező eleve, mert a normális emberek érzik, hogy úgysem tudják megugrani.

Én ezt olyan helyeknél látom az újraposztolást, amihez kell spec. tudás, de azért nem annyira spec. Köszi a válaszokat!

ma 14:20
 6/6 anonim ***** válasza:

Már megvan a csókos, a hírdetés kikerülése előtt is.

De így jól néz ki, moshatják kezeiket, hogy lám, volt álláshírdetés.

ma 15:00

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!