Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért ilyen hosszú sok helyen...

Miért ilyen hosszú sok helyen a felvételi folyamat?

Figyelt kérdés
Tavaly májusban kezdtem az új munkahelyemen. Januárban kezdtem az álláskeresést. Sok helyen 3-5 lépcsős interjúk voltak. Volt több hely ahol a kiválasztási folyamat hosszabb volt mint 2 hónap. A jelenlegi munkahelyemen az első hívástól a szerződésig 2,5 hét telt el pedig egy elég nagy multiról beszélünk. Miután felvettek vissza hívott 2 cég az egyik meg akart hallgatni megint náluk a legutóbbi interjú 1 honapja volt. A másik pedig közölte, hogy engem választottak. Ezzel csak az a baj, hogy náluk is több mint egy hónapja voltam. Illetve még írtam is a HR-nek, hogy az ígért 2 után nem jeleztek vissza. Természetesen semmi választ nem kaptam.

tegnapelőtt 16:30
 1/2 Metionin ***** válasza:
100%
Ahol ennyi kör van, ott általában hosszas és bonyolult a betanulás és nem akarnak időt feccölni olyanra, aki valószínűleg nem válik be vagy lelép próbaidő alatt. Legalábbis nálunk a HR-es ezt mondta. 4 körös interjúm volt és a nyári szabik miatt több, mint egy hónap alatt zajlott le. Már azt hittem, megőszülök mire ajánlatot adtak. De a többi helyen, ahova interjúztam is minimum 3 kör volt és volt ahonnan akkor küldtek ajánlatot, amikor már rég dolgoztam a mostani helyen.
tegnapelőtt 16:35
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Én ezt röhejesnek tartom ha ennyire döntésképtelenek a cégnél. Két előző munkahelyemen ott egyből az interjún közölte a vezető, hogy ha elvállalom, akkor fel vagyok véve. De korábbi munkahelyeimen is max kétszer kellett bemennem, egy tesztírásra, és egy szóbeli interjúra, nem rángatnak be feleslegesen.

Sajnos nemrég bezárt a cégem, és futom a köröket, új munkahely terén. Hétfőn voltam egy interjún, illetve ma visszahívtak, de jó ha 15 percet voltam, és már jöhettem is haza. 2x30 perc feleslegesnek tűnő autózás

Ugyanaz az ember volt, meg most bejött egy idősebb valaki. Látszott rajtuk, hogy unják az egészet, csak megkérdezték miket csináltam,(megint) aztán megköszönték, hogy bementem. Elvileg majd még hívnak, csak mivel gyártóterületre jelentkeztem, így úgy érzem csak szórakoznak az emberrel, mivel a csarnokba meg nem vittek be, megmutatni mi a munka, és mi van ha én meg azt mondom, hogy kösz, de nem vállalom? Akkor feleslegesen pazaroljuk egymás idejét.

Másik helyen, ahol a múlt héten voltam, legalább megmutatták a gyárat, és ha felvettek, akkor hívnak, nem kell feleslegesen utazni.

tegnap 12:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!