Mi a teendő, hogy ha munkahelyemen a lelkemet kiteszem, mindent beleadok és csak a pletykát meg a rosszat hallom magamról?
Munkahelyemen nagyon sokat dolgoztam,(MÁV jegyvizsgáló munkakör) minél többet mentem, hulla fáradt voltam, még más munkáját is megcsináltam pluszban, hogy él dolgozó legyek.
Erre mi van?
Ezeket hallom vissza:
Munka közben piálsz, nem dolgozol rendesen, alszok munkaközben.
Szomszédom rákérdezett egyik munkatársamra, hogy a Gipsz Jakab nálatok van? Az meg röhögve mesélte ,hogy igen egy lusta gyerek alszik munka közben. Közben meg annyikat mentem munka közben Ez a szomszéd meg anyám előtt, röhögve meséli ő is, anyukám meg sírva fakadt, nevelőapám meg azóta is ezen lovagol. Meg ebben nem lehet elfáradni, lusta féreg vagyok.
Aki betanított annak mondják, hogy beszélgessen el velem ,hogy munka közben ne piáljak.
Anyukám, meg nevelőapám mindig másoknak jobban hitt, meg ő náluk mindig az számított mások véleménye.
A munkaköröd követelményeinek érdemes megfelelned, a kollégáidnak pedig nem!
Mindenki azt mond, amit akar - addig, amíg tisztességgel elvégzed a saját munkádat. Azzal meg nem kell foglalkozni, hogy mások esetleg megsértődnek, mert nem vagy hajlandó az ő fizetésük megkeresésében is részt venni.
És igen! Húzd meg azt a piros vonalat, amelyen nem lépsz túl azért, hogy másoknak felelhess meg! Nem kell másoknak megfelelned - a főnökeiden kívül - és ezt meg lehet tenni úgy, hogy előzékeny, udvarias, kötelességtudó vagy, felelősséggel végzed a munkádat de nem nyalod fényesre a főnökeid seggét. Teljesíthető küldetés ez, nem varázslat.
Sajnos a gonosz hatása alatt vagy. Aki a hatása alatt van, azt bántani szokták, vagy ő szokott bántani másokat. Csak imádkozni lehet! És kell is imádkozni, sokat kell, mert Isten mindig segít! Alkoholt ne igyál, egy kereszténynek nem illik alkoholt innia. És nem is egészséges az alkohol. Csak Istenhez imádkozz, és mindig imádkozz Istenhez, mert Isten mindig segít! Az ember Isten miatt jó, és Isten miatt tud jó lenni. Az embereknek szüksége van Istenre, nem lehet Istent elhagyni. Hinni kell Istenben mindig! Az ember nem bízhat önmagában. Istenben kell bízni, és csak Istent szabad imádni! Imádni kell Istent, és hinni kell Istenben! Higgyetek benne, és kérjetek tőle minél több segítséget!
Imádkozzatok Istenhez minél többet. Imádkozzatok Istenhez, hogy adjon bölcsességet, szeretetet, egészséget, türelmet. Imádkozzatok Istenhez, hogy segítsen, hogy legyetek megbocsátók, szeressétek az embereket, ne legyetek ítélkezők, ne haragudjatok, ne legyetek bosszúállók. Imádkozzatok Istenhez, hogy küldje el nektek a Szentlelket, segítsen, hogy tudjátok követni Jézus Krisztus szavait, és segítsen, és űzze ki a gonoszt az emberekből, szabadítson ki a gonosz kötelékeiből, és segítsen, hogy védjen meg a gonosztól. Imádkozzatok Istenhez, hogy segítsen, hogy legyetek tisztelettudók, türelmesek, szeressétek az embereket, ne ítélkezzetek, legyetek alázatosak, és jószívűek. Imádkozzatok Istenhez, hogy növelje az emberekben az Istenbe vetett hitet, és hogy küldje el az embereknek a Szentlelket. Amikor imádkoztok, bocsássatok meg másoknak, azoknak is, akik rosszak voltak veletek, imádkozzatok értük is, imádkozzatok Istenhez, hogy Isten nekik is küldje el a Szentlelket. Csak az Istent imádjátok. Isten a legnagyobb, Istentől van minden jó, és nincs tőle rossz. Higgyetek Istenben, imádkozzatok Istenhez, kövessétek Jézus Krisztus szavait, és olvassátok az Újszövetséget.
A fáradtságtól is nézhet úgy ki küllemre ember, mint ha nem lenne tiszta az elméje. Az ilyen ember meg van lassulva, rendezetlennek, nehezen koordináltnak néz ki a mozgása. Sokszor beszél a tőle megszokottól lényegesen lassabban. Az is előfordul, hogy a külvilágból érkező ingerekre nem mozdul olyan vehemenciával, mint egy kipihent ember. A monotonitás folyamatos kezelése is tehet olyanná egy embert, mint akit senki, semmi nem érdekel. Valós fásultság is lehet e mögött. Ingerszegény, monoton életvitel. És ha még pihenni sem hagyja a közvetlen környezete mind emellett, az a legrosszabb. Objektívan etikus vizsgálni a körülményeket, - nem csak odavetni bárkinek is helyesnek vélt "pillanatnyi szakértést"!
Az egész eddigi életemet lényegében ilyen közegben dolgoztam le, - hajszál pontosan tudom, hogy miről irkáltam a fentiekben. 30 éve nem fogyasztok szeszes italt, tudatmódosító szereket sem fogyasztok, - soha nem is fogyasztottam, - de amikor keményebb időszakot tudok le, - például egy héten három éjszakai és két nappali műszakot tudok le a hátam mögött, akkor tudok én is érdekesen kinézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!