Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mennyire jellemző évente 1-2...

Mennyire jellemző évente 1-2 hónapot kivenni fizetetlen szabadságra, hogy egy kicsit pihenjen, regenerálódjon az ember?

Figyelt kérdés
Fárasztó munkám van, szellemi munka, heti kb 40 óra. A fizetés rendben van (havi nettó 835000 + 25k cafeteria), de eléggé agyat igénybevevő. 2 évvel ezelőtt óta elkezdtem évente 1 hónapot kivenni szabadságnak, beszéltem másokkal, olyanokkal is, akik sokkal többet keresnek, de náluk azt tapasztaltam, ez egy ritka dolog, ők pl nem szoktak. Én valahogy úgy látom, az évi 25 szabadság kb semmire nem elég és nekem pl nem adja meg azt a feltöltődést, amit kell, ezért a decembert és a júniust (jövőre először azt is) kiveszem, hogy lehessen pihenni.
ma 09:08
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk ezt azért elég kevés munkahely engedi meg ha valóban szükség van arra a munkára.
ma 09:13
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk 2 fő volt így. Egyik elment fél évre a veszélyeztett terhes lányához, hogy vigyázzon a már meglévő pici unokára. A másik elutazott keletre "lelki megújulásra".
ma 09:20
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Én régebben csináltam,igaz más okból,de minden évben 3 hónapot kivettem,aztán szólt a főnök,hogy ő aláírja,de gondoljam át,mert a nagyfőnöknek feltűnt,hogy egyáltalán van e szükség arra az emberre,akinek ennyi ideig tudják nélkülözni a munkáját?
ma 09:29
 4/8 anonim ***** válasza:
Én eddig csak ITs vonalon hallottam ilyesmit, főleg úgy hogy rendszeresen...szóval szerintem nem igazán jellemző más munkakörökben.
ma 09:46
 5/8 anonim ***** válasza:

Szerintem nagyon ritka, eddig csak egy ismerősömtől hallottam, hogy gyakorlatilag ezt csinálja.

Nálunk még szabadság alatt is sokan előveszik 1-2 órára a laptopot és én is éreztem ilyen nyomást, mikor egy hetet vettem ki, de mondtam h sorry, az Isten háta mögé megyek sátrazni :)

Másoktól azt hallom, hogy sokszor a betegszabit se nézik jó szemmel.

ma 09:53
 6/8 anonim ***** válasza:

Szerintem ezt olyankor teszed meg, mikor amúgyis kevés munka van, akkor még örülnek is neki. A feleségem cégénél most például elég nagy pangás van, 100% hogy ott örülnének neki ha 10 kollega kitalálná, hogy akkor ők most fizetés nélküli szabadságra mennének. Kirúgni nem akarják őket, mert ha bejönnek a munkák akkor kelleni fognak, de jelenleg kevesebb ember is elég lenne.

Csak kiváncsiságból kérdem, hogy te szoktad figyelni, hogy akkor menj 1 hónapos szabira, ha éppen kevés a munka? Vagy szándékosan lelécelsz a sok projekt előtt? Realisztikusnak tűnik, hogy pont egy nagy projekt után van szükséged pihenésre.

ma 09:56
 7/8 anonim válasza:

Úristen. Én meg keresek diplomásként nettó 270-et heti 40 órával és semmire nem jut időm, ráadásul hulla vagyok. Más meg ennyit keres...

Lehet én vagyok a hülye, de másra nem alkalmaznak.

ma 10:03
 8/8 anonim ***** válasza:
Nem nagyon.
ma 10:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!