Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mit gondoltok erről?

Mit gondoltok erről?

Figyelt kérdés

Két kolléganőmmel dolgozom együtt. Nem tudom mi ez a szokás náluk, de nagyon sokszor hoznak be otthonról főtt kaját, egymásnak.

Ezzel nem is lenne gond, viszont tőlem is elvárnák, minden héten megkérdezik mit főzök, hozok-e... és ez nagyon idegesít.

Elmondtam már nekik nem egyszer, nem tudok még néha-néha sem plusz 2 főre főzni, nekem itthon 2 gyerek van, meg apósom is itt van velünk. És bizony a kaján spórolunk a legtöbbet, mert sok más kiadás van.

Tudom nem tetszik nekik, mert soha meg nem kínálnának a kajából.Nem mintha kellene, ha kérdeznék sem kérnék, van nekem mit bevinnem.

A másik, szoktunk névnapozni, ilyenkor az ünnepelt visz be sütit, üdítőt. Ők ilyenkor is sültestálat meg még sütit is hoznak, mintha nagyzolni akarnának...

Kezd nekem ez kellemetlen lenni, de csak azért mert ők megengedhetik, én nem akarok több ezer forintot költeni munkahelyi "szórakozásokra".

nov. 8. 20:59
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Nem gondolok semmit. Nálunk is van a munkahelyen aki ezt csinálja. Én nem. Saját magamnak viszek ebédet, nem cserélgetem és nem is kóstolom meg másét.

Nevnapom alkalmával soha nem viszek be semmit. Meg itthon se ünnepeljük, annyira nem érdekel. Az meg hogy erről ki mit gondol, pláne sose érdekelt. 🙂

nov. 8. 21:07
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Nem is kell, hadd nézzenek ki, próbálj meg nem törődni vele. Mi sokan dolgozunk együtt, nálunk az a szokás, hogy szülinap/névnap/bármilyen családi banzáj okán mindenkit vendégül látnak. Volt, aki az unokája keresztelője után tortát csináltatott ide is, volt pezsgő meg sós süti is...

Én viszont hasonló cipőben vagyok, mint te, nekem se nem futja, se nem akaródzik ilyesmire szórni a pénzt, főleg, hogy sokan vagyunk, nagy összeg lenne bármilyen megoldás.

Úgyhogy én nem viszek be soha semmit, de ha más visz, akkor sem állok oda enni, hiszen nem fogok viszonozni.

Nagyon nehezen fogadták el, hogy én ebben nem veszek részt, de olyan 3-4 év alatt felfogták.

nov. 8. 21:07
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Mi csak névnapokra szoktunk valami apróságot összedobni, mondjuk egy sütit, de ennyi.

Ez tök fura, hogy így csinálják, de teljesen érthető, hogy nem akarsz ebben részt venni. Nekem nincs családom, de akkor se akarnám ezt csinálni.

Mondhatom, hogy ne érezd rosszul emiatt magad, de ugye mondani könnyű, attól még benned van az egész.

Folytasd csak úgy ahogy eddig, egyszer csak felfogják.

nov. 9. 09:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!