Mit csináljak ezzel az undok és lekezelő kollégával?
Igazából az egész 8 éve kezdődött. Akkoriban a helyi kórházban dolgoztam az egyik osztályon segédápolóként. Ha valaki nem tudná, ugye ő az aki aki segít a végzett ápolóknak. Etetni, ételt kiosztani, tisztába tenni a beteget, fürdetni stb.
Mindenki nagyon kedves volt kivéve egy kolléganőt. Ő mindig csicskáztatott.
Reggeli osztás közben mindent dobjak és szaladjak le a levett vérrel. Leültem reggelizni, neki akkor jutott eszébe valami, hogy felállítson. Ebédnél szintén.
Ha segítséget kértem egy nagyobb súlyú beteghez nem nagyon akarózott jönni neki.
Ebből kifolyólag sokszor volt, hogy hiába tartott 15:00-ig a munkaidőm még 15:30-kor a délutáni tisztázást végeztük. Volt, hogy össze is vesztem vele egy ilyen után, mert 15:35-kor még kitalálta, hogy osszam ki a vacsorát is a betegeknek ami cca 20 perc és már mennem kellett a buszhoz, hogy elérjem a gyerekemért.
Na igazából láthatjátok, hogy ha ő dolgozott folyamatosan cseszegetett.
A főnővér többször beszélt vele, de semmi haszna nem volt.
És mivel folyamatos műszakban voltam így ha nappalos volt mindig bele futottam.
Miatta hoztam előre a második gyerekvállalási terveiket egy évvel mert már nem bírtam.
Azóta közben elvégeztem az egyetemet és végzett diplomás ápoló lettem. Sikerült bekerülnöm arra az osztályra ahová mindig vágytam.
Erre mit ad isten... Ez a bunkó kolléga 2 hónapja ide jött.
Az első nap már csinálta volna amit annó is (nem tudta, hogy már nem segédápoló vagyok) akkor nagyon határozottan kiálltam magamért, hogy mellém van beosztva, és azonnal fejezze be ezt a lekezelő viselkedést.
A főnővér nagyon kedves, igyekszik velem nem egy szakba be osztani, de nem mindig sikerül. És folyamatosan hallom vissza magamról a megjegyzéseseit. Szembe állítottam magammal, hogy árulja el, hogy mi a baja velem és miért undok velem első perctől kezdve.
Elmondta, hogy annó anyámmal dolgozott és anyám se volt neki szimpatikus én meg ugyanolyan vagyok mint ő.
Ez volt a válasza.
Sajnos elhelyezni másik osztályra jelenleg nem lehet, mert így is nagyon kevesen vagyunk.
De egyszerűen nem tudom, hogy mit csináljak vele ezek után.
"Mit csináljak ezzel az undok és lekezelő kollégával?"
Nemet lehet mondani.
Ő már nem osztogathat nekem parancsot.
Már magasabb az iskolai végzettségem mint neki.
De időnként sajnos kénytelen vagyok vele párban dolgozni. Bárki lehet beteg, történhet bármi gond, szabadság és borul a beosztás.
Akkor pedig inkább a saját munkáját is hátráltatja, hogy nekem keresztbe tegyen.
Az nem opció, hogy csak elengeded a füled mellett, amit mond? Mivel nem utasíthat, így kb. semmi fontosat nem mondhat neked, amivel foglalkoznod kell.
Ne hagyd, hogy felhúzzon, csak csináld a dolgod (lehetőleg sokkal jobban, ügyesebben, betegekkel kedvesebben stb., mint ő, hogy magad mellé állíts mindenkit). Légy kitartó, meg fogja unni szerintem, ha pedig szabályosan hátráltatja a munkát, akkor nyújthatst be panaszt is, ahogy az 5. írja.
A munkatársak amúgy hogy állnak hozzá? A többiek szeretik?
Beszélsz a főnövérrel, hogy valamit csináljon, mert hosszútávon nem fog menni, hogy egy közegben dolgozol vele.
A másik megoldás, hogy felmondasz, de gondolom, ilyet nem tervezel.
Jelezd a főnökötöknek, hogy a kolléganő nagyon ráér, mert még arra is bőven van energiája munka közben, hogy neked keresztbe tegyen, kicsit sok lehet az üresjárat a napjában.
Egyébként tényleg beszélnék a főnökkel, hogy szóljon rá. Nem kell, hogy kedves legyen veled, meg semmi, csak legalább pofáját befogja és a maga dolgával törődik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!