Klímaszerelés, hűtéstechnikai berendezés üzemeltető mennyire piacképes ma Magyarországon?
Épületgépész technikus vêgzettségem van, az igaz hogy Klímát szerelőnek ugy lehet csak menni ha van előképzettsége az embernek erre külön, épületgépész technikus nem elég hozzá
A hűtéstechnikai berendezés üzemeltetőt azt lehet előképzettség nélkül?
Lényeg, hogy ez mennyire piacképes szakma 2024-ben?
Pedig egy épületgépész sokkal jobban keres mint egy klímás. Persze nem alkalmazottként. Mocskosabb meló de simán 500e-1m/meló. Amiből, ha csak havi 1 van az is elég.
De valaki abból él, hogy öregeknél csapokat, mosdót, mosogatókat cserél… anyag ára x 1,5 + 20-30e munkadíj… dolgoztam ilyen helyen és ilyen apró munkából is úgy megélt, hogy elképszető. Én nyomtattam ki neki a számlát amit a vevőknek állított ki és láttam mit mennyiért csinál (amin olyan árok voltak, hogy csak néztem.. mégis napi! 5-6! ilyen munkája volt). Ez nem pest, hanem egy megyeszékhely.
Szerintem hagyd a klímázást, bitang jó szakmád van… én erősen gondolkodom, hogy megcsinálom a gépészt mert már mondhatni van egy ismeretségi köröm + a családban is van egy ezzel foglalkozó nagyobb hírnevű ember. Ha ő leteszi a lantot vihetem tovább helyette mert fixen engem fog ajánlani.
Az jó ha van ismeretsêg a családban ezzel kapcsolatos szakmában
Nekem nincs a családban épületgépész haverom ajánlotta mert én Érettségi után mentem másik iskolába tanulni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!