Jelenleg 20 kmre lakok a munkahelyemről amire 30Ft/km gépjármű bejárási támogatást kapok. Tervben van a költözés egy kicsit messzebb (jelenlegi 25p helyett kb 40 percre laknék, de jóval több km lenne csak autopályán tudnék járni) kb 70 kmre. Nincs tapasztalatom ilyenben, mondhatja a cég hogy ilyen tavra nem fizet bejárást, szóval vagy mondjak fel vagy ne költözzek (mivel úgytudom kötelező a 30 ftot fizetni jelenleg), esetleg kifizetik a buszbérletet helyette? Hozzáteszem busszal 40p helyett 3 óra lenne a bejutás mert sokat kell sétálni. Tapasztalatokra lennék kíváncsi.
U.i.: több kollegám is messzebbről jár dolgozni, mint 20 km gépjárművel.
Attól függ mennyire fontos a munkád. Ha nem tudnának helyettesíteni meg fogják adni, főleg ha más is megkapja. Vagy azt mondják, hogy menj tömegközlekedéssel, de kirúgni ezért nem fognak.
szept. 16. 09:42
2/11 anonim válasza:
Én úgy tudom, csak a busz/vonat bérlet adott részét (talán 85%-át?) kötelesek kifizetni, de autóhasználatot nem.
Vagyis a legkézenfekvőbb, hogy azt mondják, ugyanannyt kapsz utazásra, mint eddig, vagyis a többletet gazdálkodd ki te magadnak.
szept. 16. 10:13
3/11 A kérdező kommentje:
En ugy tudom hogy vagy a bérletet vagy az autohasználatot kötelesek fizetni de a munkavállalón múlik ugye, hogy melyikkel jár munkába. Illetve nem hiszem, hogy mondhatják, hogy az eddigi távra fizetik, hisz változni fog a tartozkodási helyem, és a szerződés pedig a tartózkodási hely és munkahely közötti legrövidebb útvonalra vonatkozik :/
szept. 16. 12:25
4/11 anonim válasza:
Azért egy munkaügyekben járatos jogásszal ezt beszéld meg, mert én csöppet se volnék biztos abban, amiket ide leírsz. Viszont én nem vagyok jogász ill. munkaügyekben járatos ember.
szept. 16. 12:31
5/11 anonim válasza:
Kötelesek fizetni, attól a naptári naptól kezdve ami a lakcímkártyán áll.
szept. 16. 13:57
6/11 anonim válasza:
Sztem ez minden munkahelyen máshogy van. Érdemes megkérdezni. A mi munkahelyünkön vonatjegy árat térítenek meg, ha valaki nem Bp-n lakik (Bp-n semmit, tök mindegy, melyik kerületből jár be).
szept. 16. 14:18
7/11 anonim válasza:
Helyi közlekedésre semmit sem térítenek, se bérletet, se autót. Akkor jár térítés, ha az a hely ahonnan napi szinten munkába jársz (lakóhely vagy tartózkodási hely, nyilatkoznod kellett erről hogy melyikről jársz be) és a munkavégzés helye nem ugyanazon a településen van. Ilyenkor a két település között érvényes vasúti/helyközi buszbérlet 86%-át térítik, vagy a két település közötti, legrövidebb közúton lévő távolság alapján a 30 Ft/km. Ha a lakó/tartózkodási helyed megváltozik, az adatváltozást kötelező jelenteni és újra nyilatkozhatsz, hogy az új helyről jársz munkába. Onnantól az új térítés jár.
szept. 16. 14:44
8/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm 7-es, pontos megfogalmazás. Ez nyilvánvalóan így történne meg, viszont nem érhet ebben az esetben megkülönböztetés, mert a cég ilyen magas összeget nem szeretne fizetni a bejárásomért? (kb 3x annyit, mint korábban)
szept. 16. 18:55
9/11 anonim válasza:
Ha nem szeretné, akkor felmond. Ezt megteheti nyilván. Ha meg nem akkor fizeti. E két lehetősége van.
szept. 16. 18:58
10/11 anonim válasza:
9-es, ezt úgy érted, hogy felmondási indok az, hogy a munkavállaló költözése miatt magasabb összegű utazási ktg-térítést kéne neki fizetni?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!