Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mi a kialakult munkahelyi...

Mi a kialakult munkahelyi gyakorlat ahol dolgozol, hogy amikor a dohányos visszajön "cigiszünetéről", a mellette ülő nemdohányzó ugyanannyi időre tart szünetet?

Figyelt kérdés

Az egyéb szünet, amit dohányos és nemdohányos tart, azt pedig kb. egyforma időben ideig tartják, mint kávészünet, ebéd, stb. (Mert a dohányosok nálunk úgy gondolják, a cigiszünet előtt/után közvetlenül napi kétszera kávészünetet is kell tartani.

Hogyan oldjátok meg, ha a főnök nem hajlandó foglalkozni a kézzelfogható feszültséggel?

szept. 15. 17:09
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Nekem ez mindig vesszőparipám volt.

Egészségügyben dolgozom. És a dohányzó kolleganők a kezdetektől kezdve mindenhol óránként tartanak 5-10 perces cigi szüneteket.

A többi meg csinálta addig a dolgot. Persze ők akkor is leültek ha a nem dohányzók.

Az új főnővér aki 4 éve jött az osztályra megreformálta ezt. És aki nem dohányzik az is szépen leül egy kávéra vagy csak szusszanni 5-10 percre ha a dohányzó vissza jött.

Kevesebbet is mennek már ki azóta cigizni.

szept. 15. 17:16
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Csak egy szünet (étkezési) van mindenkinek.Aki dohányzik az füstölni is csak akkor mehet ki.Külön nem járkálhatnak ki rágyújtani.Ezt jó megoldásnak tartom.A dohányzás ne járjon semmiféle kiváltsággal.
szept. 15. 17:50
 3/4 anonim ***** válasza:
#1 Nekem is vesszőparipám, csak épp a fordítottja. Engem megszólnak, ha napi 2-3 alkalommal lemegyek az udvarra cigizni, de a kollégák esetében, akik kijárnak kávézni, meg átjárnak beszélgetni a szomszéd irodába vagy a folyosóra, görgetik a telefont, messengereznek, reggeliznek, tízóraiznak, uzsonnáznak, ez teljesen természetes. Ráadásul szándékosan negyed órával korábban szoktam bemenni dolgozni, hogy elkerüljem a cigizésssel vs.munkaidővel kapcsolódó megjegyzéseket, de ez érdekes módon senkinek sem tűnt fel, csak a főnök kérdezett rá, hogy mi az oka. Mondjuk ő, az első cigivel kapcsolatos megjegyzésre fel is világosította a kollégákat, azóta csak a főnök háta mögött rancognak néhányan miatta.
szept. 16. 07:42
 4/4 anonim ***** válasza:
Én a mostani munkahelyemen azt tapasztalom, hogy ilyen 5-10 perc szüneteket lesz...nak, amennyiben tényleg elmész a gépedtől... vmiért ha azt az 5-10 percet pihenés gyanánt gépezéssel, netszörföléssel töltöd, már elhordanak mindenféle munkakerülőnek, még akkor is, ha a szabályzatban benne van, hogy minimálisan használhatod a céges gépet magáncélra is. Volt ebből gondom, azóta azt az 5-10 percet mással "cs.em el" :D és ezzel már nincs senkinek sem baja (pl. az alatt bevásárlok, csevegek másokkal, WC-n netszörfölök :D).
szept. 16. 14:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!