Hogyha 70 év lesz a nyugdíjkorhatár pár eu-s országban, szerintetek megéri hivatalosan dolgoznia a 30-40es korosztálynak?
Olaszoknál lesz 70 év, s jó pár országban is magasabb, mint 65.
Minden hasznos válasz érdedel és bármilyen ötlet; a kérdés nem provokáció.
Ha azt mondjátok, hogy hát úgyse lesz nyugdíj, akkor ti miből fogtok megélni pl 70 évesen? Főleg a 30-40es korosztály ötletei, véleményed érdekel.
Köszönöm szépen :) .
Őszintén?
Én még 30 sem vagyok de már erőteljesen gondolkodok rajta, hogy megbeszélem a munkáltatómmal, hogy vegyen le minimálbérre és amit alapból fizet utánam adja ide zsebbe (na jó picit kevesebbet, hogy ő is jól járjon).
Mert aztán itt több mint valószínű úgysem érjük meg a nyugdíjat akkor meg mit számít mennyire vagyok bejelentve…
Most élek, most kell a pénz úgy mindenre, nem pedig majd ha véletlen megérem a 70et 45ezer helyett 75ezret kapjak… most érted…
Öregségre (ha megéled) kell 1 ház amit a mostani fizudból veszel meg nem pedig a nyuggerdíjból ami amúgy is ocstormány kis semmis összeg..
A mai fiataloknak van lehetősége arra, hogy odafigyeljen saját testi egészségére, tanulva az előző generációk hibájából. Hogy, amikor majd mi leszünk majd 70 évesek, akkor ne ugyanolyan rottyon legyen az egészségi állapotunk, mint a mai 70-eseknek.
Pl. párom apja 72 éves, és teljesen jó fizikai egészségnek örvend. Munkamániás ugyan, úgyhogy nyugdíjszövetkezet által Tesco-ban árufeltöltő.
Mikor júniusban párommal voltunk Ausztriában egy szervezett túrán, ott a 70-80 évesek hegyen túráztak.
Így is lehet élni, viszont ezért tenni is kell.
Kérdező: mindig a helyes út a járható.
Mondatértelmezésed nulla. De ismétlés a tudás atyja. Tessék, újra:
"A mai fiataloknak van lehetősége arra, hogy odafigyeljen saját testi egészségére, tanulva az előző generációk hibájából. Hogy, amikor majd mi leszünk majd 70 évesek, akkor ne ugyanolyan rottyon legyen az egészségi állapotunk, mint a mai 70-eseknek."
Mindenki saját magáért, egészségéért a felelős. Ne a kifogásokat keresd, bár tudom, a magyarok többsége híres erről.
Remélem nem dohányzol, nincs káros szenvedélyed, nem iszol alkoholt, nem vagy elhízva, nem jársz gyorséttermekbe és legalább heti szinten egy nap sportolsz valamit.
Előzd meg a bajt, hogy ne kelljen várólistás lenned.
"Ha nincs időd az egészségre, majd lesz időd a betegségre."
Tibeti mondás
Nem vagyok beteg, semmi pia, cigi, drog. Vegetariánus vagyok, és mozgok.
De ha 50 éves koromra nem halok meg,... azt nem szeretném. Minek élni???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!