Mennyit keres egy varrónő?
Át akarom képezni magam, mert jelenleg művészetet tanulok, és kezd elegem lenni az egyetemből…
Valami olyan kétkezi munkára vágyom, amiben van kreativitás. Az alapoktól kellene tanulnom varrni, mert csak a varrógép működését ismerem. Eleinte hobbiból varrnék saját magamnak ruhákat, és ha megy, akkor fejlesztem magam.
Milyen elhelyezkedési lehetőségeim lennének?
Persze az sem kizárt, hogy nyitnék egy kisvállalkozást, de nem szeretnék elrugaszkodni a valóságtól.
Na, elsőnek, felejtsd el, hogy te elmész varrónőnek egy akármilyen céghez, ha nem akarsz éhen halni. A varrónők kegyetlenül nincsenek megfizetve. Anyósom egy varroda-kötöde cégnél melózott, de már mongóliából hoztak melósokat, mert nem fizettek eleget. Még a románok is otthagyták a munkát, mert nekik se volt elég.
Jó munka a varrónősködés, ha ügyes vagy és tudsz ruhát varrni, nem csak felhajtani, stb. De egyéni vállalkozóként.
Hely függő.
Én időmben vidéken 150K volt a max és az is már jó fizetésnek számított.
Most passz mi a helyzet, azt tudom, hogy Pesten lehet inkább megélni belőle, vagy másik opció, hogy agyon képezteted Magad és akkor vidéken is.
Gyártósoron többet kapnak az átlag dolgozóknál, ahol kellenek varrónők, varrodába hely függő, jobb helyen biztos magasabb, magas képzettséggel.
Bár Én nem ajánlanám, csak ha minden evő vagy és bírod a monoton munkát, bírja a hátad és a kezed.
Nem a leghálásabb munka azért annyiban maradjunk.
Művészeti egyetemet nem kéne otthagyni, varrni még azután is tanulhatsz alapvetően sem nagy kunszt, csak oda kell figyelni.
Mondom ezt Textiles asszisztensként, de nem dolgozom a szakmámban.
Viszont elég sok mindent le varrtam évekig és ismerek veterán varrókat is, azért annyira nem hálás munka.
Van itt egy 9 perces videó, de érdemes megnézni. Benne van a lényeg.
Éhenhalsz belőle.A cégek szó szerint gombokért kizsigerelnek, agyon dolgoztatnak, nem fizetnek semmit.Tudom, mert minden varrónő ismerősöm így járt.Vidéki kis varrodában robotoltak iszonyat munkaórákat, feszített tempóban minimálbérért, közben világsztároknak is! készítettek ott ruhákat.Ez halál komoly.
Ha te vállalkozóként csinálod, akkor sem éri meg alapesetben.Ruhákat javítani nem éri meg, mert annyi pénzt el kell érte kérned, hogy senki nem fogja neked kifizetni, inkább vesz új ruhát...
Esetleg úgy tudom elképzelni, ha mondjuk esküvői ruhákat, öltönyöket varrsz és arra nyitsz egy szalont, ha van erre igény ott, ahol laksz.
Ha Magánvállalkozás, akkor iskolákra ne alapozz, mert be vett szokás, hogy spórolósba akarják megoldani, szóval a legolcsóbb helyre mennek és elsősorban varrós ismerőst, hozzátartozót keresnek, aki megcsinálja majdnem ingyé'.
Ahogy ma 10:27 mondja, esküvői ruhák, ha van ott kereslet rá az tud menni és nagyon kreatív munka, bár az fárasztó és fifikás lesz akkora anyagokat le varrnod, de izgalmasabb viszont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!