Hogy lehet bejutni nagy céghez?
Lehet hülye kérdés, de én is szeretnék egy stabil, jól kereső munkahelyet.. Kisvállalati környezetben már volt részem, és konkrétan ott sporoltak rajtam, ahol csak lehetett. Már lassan azt is megmondták hány WC-papír kockát téphetek le a gurigáról.. Az meg hogy rongálták a szemem, mert nem akartak villanyt kapcsolni szinte már méllékes...
Miért csak ismeretséggel (rokoni, baráti kapcsolatokkal) rendelkező embereket vesznek fel a nagyvállalatok? ..
Már szinte kétségbe vagyok esve..
Hogy lehet bejutni nagy céghez?
A megfelelő állás megpályázásával és elnyerésével
Miért csak ismeretséggel (rokoni, baráti kapcsolatokkal) rendelkező embereket vesznek fel a nagyvállalatok?
Ez meg szimplán nem igaz
Én csak ezt tapasztalom.. Egyetemista kiscsajt felvették anyukája munkahelyére, úgy hogy többszörös vissza bukó! 3.5 éves alap képzést 6. éve nyomja, és még mindig nincs kész, mert van jópár tárgya nem sikerült...
Bezzeg "helye megvan a nagy világban" már fixen befurta anyuci, jelenleg is ott nyomja...
Szomorú, hogy ilyen világba vagyunk tényleg... Ezek az ostobák ülnek fent és kapják a pénzt??
Szégyen!
5-ös! De bizony igaz.. Aki azt mondja nem, a valószínűleg szintén protekcióval ül valahol..
Gyakran hiába a tapasztalat, bizonyítvány, rálátas.. Egyből kell az a bizonyos "plusz" is. Kapcsolatok...
De az ember hogy bizonyítson, ha esélyt nem adnak neki?
#6: Tehát egy, azaz, 1 darab eset alapján te levontál egy általános következtetést, jár a keksz.
Egyébként megsúgom, mióta bevezették az ún. bolognai rendszert az egyetemeken a nehezebb szakokon a többség csúszik, tehát még ebből sem kell levonni messzemenő következtetéseket.
És nem, nem protekcióval kerültem be a munkahelyemre...
Máskülönben úgy bizonyítasz, hogy már felvettek korábban, tehát van referenciád, szakmai tapasztalatod, nyilván képzed magad a saját területeden, ahogy gyűlik a tapasztalatod egyre többet érsz a munkaerőpiacon, soft skillek, nyelv, mobilitás, innováció stb stb. Lehetne sorolni a végtelenségig
1 példát írtam a sokból! De van egy csomó elő példa erre!
A "jár a keksz" kifejezésből látom, nem egy értelmi szinten vagyunk...
Ahogy, írsz, plusz lenézés, ugyan kis protekciós palánta lehetsz...
"Jár a keksz" anyunak!
Hát én elmondom, hogy ami álláshirdetésből szerzett munkahelyem volt az mind óriási nagy szopás, szopatás volt! Az utóbbi 10 évben volt csak két munkahelyem ami ismerős általi és azok végre normálisak voltak. Ha kell ember a főnök csak annyit kérdez a brigádtól, hogy ismertek valakit?
Az a helyzet, hogy rohadtul így megy ez itt nálunk. Ha csak beesel az utcáról akkor egy utolsó senkiházi kutya vagy..
Ezúton is üzenem az ilyen munkahelyeknek, hogy rohadjatok meg!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!