Máshol is csak ultimátummal lehet kiharcolni a
szabadságot?
Figyelt kérdés
Az utóbbi két évben egyáltalán nem volt szabadnapom, ezen felül minden hónapban volt minimum 8 óra túlórám. A többi kollégát kérdés nélkül elengedik szabadságra, de ha én kérek akkor mindig az a válasz, hogy nem lehet, mert a többiek épp szabin vannak. Egyedülálló vagyok, és rajtam kívül mindenkinek van gyereke -ez már elég ok ahhoz, hogy ők mehetnek, én pedig nem? Legutóbb is egyszerre 2 kollégát elengedtek 2 hétre, nekem pedig mégcsak egy pénteket sem adnak, hogy legyen legalább egy hosszú hétvégém. Ekkor betelt a pohár, és szó szerint azt mondtam a felettsemnek, hogy b@sszátok meg, akkor holnaptól nem jövök egyáltalán! Ezután hihetetlen módon, 10 perc múlva már jött a válasz fentről a nagykutyától, hogy kapok 14 nap fizetett szabit, és még a céges autót is ideadják, ha az országon belül akarok nyaralni.
"Az utóbbi két évben egyáltalán nem volt szabadnapom..."
Tehát heti 7 napot dolgozol? Az durva.
"...nekem pedig mégcsak egy pénteket sem adnak, hogy legyen legalább egy hosszú hétvégém.
Ja, de, van szabadnapod, a szombat vasárnap. Amire te gondolsz, az a szabadság.
Amúgy az alapszabadsag évi 21 nap, azt jogod van kivenni. Ennek 1/3 az, amivel te rendelkezel, a maradékot a munkáltató dönti el, mikor adja ki
2024. júl. 13. 10:18
2/8 anonim válasza:
Ez igazi kérdés? A törvény garantálja az éves szabadságot, amit a munkáltató köteles kiadni. Ha te ezt a jogod nem érvényesíted, és engedelmesen dolgozol nekik szabi nélkül, akkor azért veled is van valami baj. Nem is kerestél rá a neten, hogy mi a helyzet a szabadság kiadásával?
2024. júl. 13. 10:50
3/8 anonim válasza:
"Amúgy az alapszabadsag évi 21 nap..."
Hopsz, helyesbitem magam, ennyivel indul, aztán életkor szerint emelkedik
2024. júl. 13. 10:53
4/8 anonim válasza:
Erre mondják, hogy hasznos hülye. Mindent megcsinál, nem nyitja ki a száját, csendben asszisztál a kizsigereléséhez, majd jutalomként éli meg, ami neki alapból járna. Így lehet választásokat is nyerni egy-egy zsák krumplival a megfelelő időben kiosztva, aztán 4 évig megint elvagy a kis szegregátumodban nyomorogva, hátha a következő alkalommal is osztanak krumplit.
2024. júl. 13. 11:12
5/8 anonim válasza:
Na hát én ilyesmi helyzetben azonnal hatállyal felmondtam (indoklásokkal!!!) és követeltem a ki nem adott szabadságaim kifizetését. Elég gyorsan meg is történt...
2024. júl. 13. 22:57
6/8 Szolovjov válasza:
Táppénz is van a világon.
2024. júl. 14. 02:34
7/8 anonim válasza:
2: De olyan nincs, hogy a dolgozót sose küldik szabadságra, mert sohasem kéri. Ilyenkor kötelezniük kell a szabadság kivételére, ha másképp nem, általuk kijelölt időpontokra. Röviden: A szabadságot kérés nélkül is adni kell.
Az már más tészta, hogy vannak feketéző helyek, ahol a svindler főnök örül, ha van egy házimarhája, aki egész évben dolgozik neki, és sose akar szabira menni. Ilyenkor gondolom egyszerűen azt csinálja, hogy papíron kiírja neki a tudta nélkül, de akkor is ugyanúgy gályáztatja.
2024. júl. 14. 09:18
8/8 anonim válasza:
6: Igen, van. A fizetés 60%-a. Minimálbéres, vagy annál nem sokkal magasabb órabérű állás esetén nem túl kifizetődő több hetet táppénzen lenni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!