Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » A magyarok igazából tudnának...

A magyarok igazából tudnának olyan minőségben dolgozni, mint a nyugatiak?

Figyelt kérdés
Egy ismerősömmel beszélgettem, aki kiment az USA-ba dolgozni egy nagy céghez és ő azt mondta, hogy igazából a magyar munkavállalók semmivel sem butábbak, mint az amerikaiak, csak jellemzően kevesebb önbizalmuk van, nem annyira kockázatvállalók, egyszerűen kevesebbet hisznek magukról. Más ismerősöm is mesélte, hogy kiment Németországba mérnökként és nagyon elégedettek voltak vele, nem teljesített rosszabbul, mint a németek. Persze általánosítani sem lehet, mert kint is van, aki keményen dolgozik és van, aki csak megcsinálja, amit muszáj. Van mégis egy ilyen sztereotípia, hogy a magyarok képzettsége és munkamorálja rosszabb, mint a nyugatiaké, de akik kimennek, mégsem panaszkodnak rájuk. Szóval igazából, ha olyan bérek lennének itt is és olyan munkaszervezés, akkor hozhatnánk ugyanazt a minőséget, mint a nyugatiak.

jún. 28. 19:55
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

"Van mégis egy ilyen sztereotípia, hogy a magyarok képzettsége és munkamorálja rosszabb, mint a nyugatiaké"

Hol? Magyarországon a magyarok fejében lehet, hogy létezik ilyen, de külföldön szerintem aligha.

jún. 28. 20:11
 2/11 anonim ***** válasza:
92%
Igen, én is dolgoztam amerikaiak mellett évekig és nem képviselnek semmilyen szintem magasabb színvonalat, mint mi. Az hogy most alacsonyabb az életszínvonal, fizetés stb ugyanazon a pozíción, ugyanazért a munkáért, az már a mi problémánk.
jún. 28. 20:15
 3/11 anonim ***** válasza:
80%
Magasabb pozícióban ugyanolyan jók. Gyári munkára viszont jobb mondjuk egy ázsiai, mint egy magyar. Időben bemegy dolgozni, nem lép ki, gyorsabban végzi a munkát.
jún. 28. 20:23
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Angliában dolgozok. Már 3 másik mérnököt csábítottam ki ide. A főnök direkt kérte, hogy tudnék-e neki magyar mérnököt szerezni.

Amúgy akik nyugaton/USA-ban dolgoznak, nem azért keresik a többszörösét, mert ők annyival f@szább mérnökök/közgazdászok/orvosok, mint az itthoniak.

jún. 28. 20:31
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Én is Németországban dolgozok. Szerintem is jó a magyarok tudása.

A különbséget inkább a soft skillekben látom: kommunikáció, idő management, szervezés, tervezés.

Itt pl full megszokott, hogy ha valami szarabbúl halad a tervezetnél, akkor az illető szól a főnöknek, hogy ez van, ő meg megköszöni és megvizsgálja hogyan tud segíteni.

Magyarországon meg megy a sunnyogás és mire kiderül, már nagy gáz van.

jún. 28. 20:38
 6/11 anonim ***** válasza:
9%
30 vagy inkább 40 éves kor felett nagyon jó a Magyarok tudása és munkamorálja. A többit inkább hagyjuk.
jún. 28. 20:40
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Tudnak jól dolgozni, csak nálunk erre nincs igény. Itt mindegy szinte hogy dolgozol, mert így is-úgy is az éhenhalás szélén élsz. Nyilván ez nem mindenkire igaz, de egyre inkább megint ez lesz. Azonban a magyarok magántulajdonba és versenybe vetett hite és a felelős gondolkodása jócskán hagy kívánnivalót maga után. Emiatt aztán nincs innováció, a korrupció simán elfogadott, lehet valamennyire a vallással kampányolni, így továbbra is egy pörsenés leszünk a világ segglukán.
jún. 30. 16:09
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Annak, hogy Németországban / USÁban többet keresnek az emberek, történelmi okai vannak.

Persze, van ellenpélda (Finnország, Dél-Korea és még pár, de nem sok!), de gyakorlatilag az a képlet, hogy ausztriától portugáliáig jobban élnek átlagosan az emberek, mint nálunk. Miért? Mert ott nem volt kommunizmus, azért.

Ilyen egyszerű, persze törekedni kell, hogy tudásalapú legyen a társadalmunk és ne bsszuk el meg jobban azt a keveset, ami van.

Es nem, nem okosabbak a németek mint a magyarok, csak gazdagabbak, ezért többet is keresnek. Multinál dolgozom számtalan nemzettel és néha jókat röhögök magamban, hogy xy német néni az Excelt alig tudja kezelni, de 3x annyit keres, mint én. Szóval egy átlagosan értelmes ember tudja, hogy a magyar mérnökök nem butabbak, mint a német mérnökök.

jún. 30. 19:11
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Amerikaban semmit sem tudnak a magyar munkamoralrol meg ugy egyaltlan semmit a magyarokrol. Nincs is olyan munka amit tipikusan magyarok vegeznenek mint pl hogy az indiaiak IT-ben dolgoznak, mexikoiak kerteszkednek es epitoiparban dolgoznak, vietnamiak pedikur manikurt csinaljak.

A technologia fejlettebb, modernebb eszkozokkel dolgoznak, igy hatekonyabbak.

Minoseg nem csak a szaktudastol fugg hanem az eszkozoktol amikkel dolgoznak.

Pl sok magyar fogorvos nem tud rontgenezni hanem elkuld mashova hogy csinaltasd meg, amerikaban meg minden fogorvosnak van rontgen a rendeloben, nem is egy.

jún. 30. 19:15
 10/11 anonim ***** válasza:

Nagyon rossz példa ez a fogorvosos, bőven többet fizetnek az emberek az egészségügyert az usaban, mint indokolt lenne. Konkrétan disztopia az egész rendszerük.

A fogorvosi munka pedig kimondottan nem ér annyit, mint amennyit legombolnak az usaban érte.

jún. 30. 19:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!