Hozzátok is jöttek már vendégmunkások?
Egy cegnek a legnagyobb kiadása a dolgozók bére. Azok a bevandorlok meg olcsobban dolgoznak, plusz sokszor tamogatas is jar a cégnek miattuk.
Elhiszem hogy zavar a helyzet, de az ugye megvan hogy a magyarok kozul is sokan épp más orszagban csinaljak ugyanezt?
"Elhiszem hogy zavar a helyzet, de az ugye megvan hogy a magyarok kozul is sokan épp más orszagban csinaljak ugyanezt?"
És a kérdező helyzetét ez miben befolyásolja bármilyen irányba?
Amíg Tatabányán laktunk, 2020 környékén iszonyú sok ukrán érkezett a városba, velük kezdték el feltölteni a gyárakat. Aztán jöttek a koreaiak, azok kicsit szimpatikusabbak, mert az ukránokhoz képest jóval visszafogottabbak.
Nekem olyan munkaköröm van, amit egy vendégmunkás nem tud betölteni (IT cégnél dolgozom) tehát ettől nem kell félnem, de abszolút megértem a kérdezőt, nagyon kiszolgáltatott helyzet ez így.
A faluban, ahol élünk Közép-Magyarországon, van több gyár is, de itt csak magyarok dolgoznak. Él három indiai a faluban, de ők csak itt laknak. Szerencsére ők is csendesek, fel sem tűnik, hogy itt vannak.
12
Támogatás valóban jár, viszont ők 100-200ft/óra többet is kapnak.
14
Persze, hogy megvan. De én nem szeretem volna külföldre menni soha, itthon van az életem.
Hogy miben befolyásolja?
Láttom, ahogy kirugdossák a kollégáimat, arra hívatkozva hogy nincs munka. Majd egy hét és jön vagy 10 külföldi valamelyik céggel.
Miközben, mint írtam erre nem könnyű munkát találni.
És talán én is félek mert, nem szeretném ha kirugnának.
13
Amikor,nálunk Ukránok voltak, állandóan verekedtek meg ittak. A nők is.
De elmentek már Német és Lengyelországba.
Nálunk, legalábbis a mi csapatunkban szerencsére kulturáltak és kedvesek az ukránok. A többiekről nem tudok nyilatkozni. A filippinok meg.. Változó. A férfiak többsége elég fura. Volt nálunk is kettő, sokszor például kamu táppénzre mentek, közben nyilvánosan töltötték fel a kirándulós képeket. 😄
Ki is lettek rúgva. Mondjuk azért előtte szó nélkül léptek le...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!