Teljesen más tapasztalat egy szép és extrovertált embernek bemenni dolgozni tegyük fel egy irodába mint egy csúnya és introvertált személynek? Az előbbi általában élvezi mert mindenki figyel rá, barátságosak és befogadóak vele, az utóbbinak meg…?
Én elvileg nem vagyok egy csúnya darab de erősen introvertált.. Értékesítési stb. munkákban előnyöm van egy kevésbé helyes emberrel szemben. Ott azért csak számít a megjelenés mert sajnos tény, hogy az ember szívesebben létesít bármi féle fajta kapcsolatot egy szimpatikusabb arccal mint egy kevésbé szimpatikussal.
Tudom üti egymást az introvertáltság az ilyen nagydumás munkával de az ügyféllel el tudok beszélgetni az adott dologról, sőt.. ha úgy van be nem áll a szám. Interjún is elő tudom adni úgy magam, hogy meg nem mondják, hogy alapból ilyen vagyok..
A kollégák nem beszélgetnek velem, igaz nem is a korosztályom meg nincs is közös téma én pedig intro. vagyok és nem kezdeményezek semmi beszélgetést és nem is tudok nagyon mit mondani nekik..
Köztünk is vannak extro.-k ők elvannak élvezik. Én meg csak szenvedek.
Jobb több intro.-al lenni egy munkahelyen számomra, ha észreveszem hogy valaki jobban az mint én akkor előbb kezdeményezek meg valahogy másabb vele beszélgetni mint egy extro.-val..
Szerintem egy “csúnyább” extro.-nak jobb mint egy “szebb” intro.-nak.
Érdekes kérdés amúgy, hasonlón én is szoktam néha gondolkozni, de lényegében a legfontosabb az, hogy:
A szépség nem minden.
Eleve csúnya ember is lehet vonzó. Lehet kulturált megszólalása, jó humora, széleskörű látóköre, érthet a "beszédhez" anélkül, hogy feleslegesen locsogna. Nyilván nem fognak a nők a lábai előtt heverni, de az alapvető emberi kapcsolatok és barátságok szempontjából önmagában a csúnyaság nem oszt nem szoroz.
Csúnya ember is lehet igényes. Szerintem nagyon sok múlik a megjelenésen. Lehetsz sportos, jól öltözött, napbarnított, jó frizura, akár szakáll, kinek mi áll jól.
Azt is hozzátenném, nagyon sokan keverik az introvertáltságot az antiszociális viselkedési formákkal. Önmagában az introvertáltság nem jelenti azt, hogy ne tudna valaki kommunikálni, vagy ne lenne igénye beszélgetésre.
Fordítva pedig sokszor nem arról van szó, hogy valaki introvertált lenne, hanem ilyen-olyan okok miatt nem tud jól kommunikálni. Akár rossz szociális berögződések, akár agresszív viselkedésformák miatt. De az is lehet, hogy szimplán csak túl unalmas ami egyfajta ördögi kör.
9
Tehát szoktak rajongani körülötted?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!