Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Normális, ha valaki figyelmezt...

Normális, ha valaki figyelmeztető kap, mert "nagy volt a szája"?

Figyelt kérdés

Szakmai vezető/senior munkatárs vagyok a munkahelyemen.

Gyakoriak a vitáim a menedzsmenttel, de a legutóbbi különösen viharosra sikerült.

Kaptam is érte egy írásbeli figyelmeztetést.

Van egy adható juttatás, amit a csapatom tagjai kapnak.Kitalálta a vezetés,hogy költségcsökkentés cím alatt elveszik.

Nyilván, nem hatalmas összegről van szó, de a junioroknak azért jól jön.Meg, nehéz volt ilyen csapatot összerakni, a fluktuáció is alacsony volt eddig.

Nekünk, szakmai vezetőknek előbb bejelentik a változásokat, mint a többi dolgozónak.

Nem gondolkodtam előre, egyből kérdőre vontam a vezetést.Mi van a céges autók 2-3 éventi cseréjével?Egyáltalán minek céges autó, amikor alig utaznak a vezetők, miért nem lehet helyette kulcsos?Mi van a milliós menedzseri prémiumokkal, egyéb extra juttatásokkal?

Utána már elkapott a hév és felemelt hangon mondtam, "nem ezen kellene spórolni".

Olyan csend lett a teremben egy pillanatra.

Majd, másnap behívott a főnököm 4 szemközt elbeszélgetésre és adott egy írásbeli figyelmeztetőt.

Szerintem nem jogosan.Ugyanis a munkavégzésemre nincs panasz, maximális a teljesítménybérem is.

2024. jún. 9. 16:31
 1/10 anonim ***** válasza:
84%
Hát figyelj, szerinte ez az ő dolguk, hogy kivel akarnak együtt dolgozni. Ők adnak juttatásokat, és annyit adnak amennyit szeretnének, ők döntik el, hogy ez így nekik jó lesz-e, aztán maximum a munkavállalók lelépnek, ha nekik nem jó. Nem te ülsz a döntéshozói székben. Értem a fusztrációdat, csak azt gondolom, hogy nem érsz el ezzel a kommunikációs stílussal semmit. Valszeg azért kaptad a figyelmeztetést, hogy legközelebb hasonló esetnél ha kirúgnak, ne lehessen őket jogilag támadni. Gondolom a munkaköri leírásodban nincs benne a feletteseid döntéseinek kérdőre vonása :(
2024. jún. 9. 16:55
 2/10 anonim ***** válasza:
86%

Nem normális, retardált vezetésű cégnél dolgozol te is, úgy ahogy én.

Nálunk kitalálták a minap, hogy attól leszünk hatékonyak, ha vesznek nekünk új asztalokat :D Véletlenül se a belépési kritériumot, kiválasztási folyamatot módosítanák.

2024. jún. 9. 17:05
 3/10 anonim ***** válasza:
81%

"Gondolom a munkaköri leírásodban nincs benne a feletteseid döntéseinek kérdőre vonása "

Érdekes, hogy míg mindig a nyugati körülményekröl ábrándozunk, mellette meg ilyen meghunyászkodó keleti mentalitás uralkodik.

Németeknél pl. komolyabb cégknélel is várják az ilyen véleményeket. M´s kérdés, hogy aztán aszerint cselekednek, vagy nem.

Mindenesetre a nyitott öszinte kommunikáció nem hozhat retorziót. Ha meg igen, akkor van komolyabb cégeknél szakszervezet, üzemi tanács, ahol lehet jelenteni az ilyen eseteket, és következménye is van.

Aki már jelentett hasonló esetet, azt vettem észre, hogy az olyan kollégákkal még a fönökök is óvatosabak.

2024. jún. 9. 17:34
 4/10 anonim ***** válasza:
68%

Nos. Amíg nem Te vagy személy szerint a cég tulajdonosa, avagy részvényese és alkalmazott vagy, semmi bele szólásod nincs abba, hogy hogyan alakítják a költségvetést.

Ha vezetői beosztásban vagy sincs jogod megkérdőjelezni a dolgokat.

Ha frusztrált vagy emiatt, hát keress más helyet. De megsúgom, máshol sem lesz jobb.

Nyílván a fluktuáció is magasabb lesz amit majd a vezetőség is érzékel, aztán vagy tesznek ellene vagy nem.

2024. jún. 9. 18:51
 5/10 anonim ***** válasza:
86%

4 beleszólása nincs, véleménye lehet, még akkor is, ha a fejeden ugrálsz együtt a tulajdonosokkal.

Mellesleg az okos tulajdonos mérlegel.

"Nem azért adok magas fizetéseket, mert sok pénzem van. Azért van sok pénzem, mert magas fizetéseket adok."

(állítólag Robert Bosch)

2024. jún. 9. 19:12
 6/10 anonim ***** válasza:
0%

#5:

Játszhatod itt az Okoska Törpöt, de a valóságban ez már csak így működik a Corporation-öknél, véleményed lehet, csak senkit sem érdekel a vezetőségből, akár tetszik, akár nem.

2024. jún. 9. 19:31
 7/10 anonim ***** válasza:
36%

Mi ez az írásbeli figyelmeztető? Óvoda?

Amúgy sajnos ez így működik, a vezetőségben megy a habzsi-dőzsi miközben az átlag dolgozón ott spórolnak ahol csak lehet. Nálunk is ez megy, hogy minden juttatás megvonva, fizuemelés elmaradt, mert "rossz évet zártunk" a vezető meg építtetett a fiának egy Balatoni nyaralót, mert annyira azért csak nem rossz a helyzet.

2024. jún. 9. 19:34
 8/10 anonim ***** válasza:
65%
Csak magad alatt vágod a fát szerintem. Majd te is megkapod, hogy abba a kézbe harapsz, ami az ételt adja. Nálunk is voltak ilyen felettesek, kik próbáltak kiállni a kollégáik érdeke mellett, egyik se dolgozik már a cégnél.
2024. jún. 9. 20:02
 9/10 anonim ***** válasza:
65%
Ez tipikus magyar gondolkodásmód, hogy ha valaki csak rákérdez valaminek a miértjére (mert mondjuk csak tájékozódni akar), azt már mindjárt döntésmegkérdőjelezésnek veszik.😠🤦‍♂️
2024. jún. 9. 20:08
 10/10 anonim ***** válasza:
82%

6# nyilván Bivalybasznádon a ciprusi bejegyzésü Mutyi Ltd.-nél így van.

Hozzád hasonló vezetök ugyenezt az álla´spontot képviselik, okoskáznak.

Érdekes, hogy magyarországon annakidején beszállítókent elmagyaráztam és kiszámoltam, hogy miért olcsóbb egy drágább eszközt megvenni, és egy buszkábelt behúzni a több száz jel vezeték bekötése és a villanyszerlö bére helyett. Neki a válasz az volt, hogy az "ßocsßobb eszkö köll, aztán majd be lesz valahogy kötve".

Németeknél simán meghhallgatják a tanácsot, söt elvárják, hogy adj alternatívákat.

De látom ettöl még nagyon messze vagyunk, föleg, hogy a hozzád hasonlók ehhez tapsikolnak.

Van is a vicc, amikor a pokolban a magyarokat nem kell örizni a kondérban, mert ha egy próbálna kimászni, akkor az ilyenek úgyis visszahúzzák.

2024. jún. 9. 20:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!