Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Milyen választ adjak erre a...

Milyen választ adjak erre a kínos kérdésre egy állásinterjú során?

Figyelt kérdés

Bő 10 éve nem volt munkaviszonyom.

Az igazság, hogy házasságban éltem (bántalmazó kapcsolat), súlyos depresszióval és szociális fóbiával.

Egyedül voltam, senki sem segített kimászni belőle. Elváltam.

Mostanában kezdek állásinterjúkra járni, s biztosan fel fogják tenni a kérdést, hogy mit csináltam az elmúlt 10 év alatt.

Úgy gondolom, hogy az igazság talán túl őszinte válasz lenne, ezért kérek tőletek tanácsot.

2024. máj. 8. 12:14
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Külföldön éltél és most jöttél haza.
2024. máj. 8. 12:19
 2/12 anonim ***** válasza:
86%
Szabadúszó voltál, bejelentés nélkül dolgoztál. Például.
2024. máj. 8. 12:19
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
#2 nekem az nem vált be. Azt mondták ,,most jön a jó idő így újra eltudok helyezkedni bejelentés nélkül,,
2024. máj. 8. 12:23
 4/12 anonim ***** válasza:
26%
Szerintem itt az őszinteség lesz a legjobb megoldás. Sajnos sok interjúztató, főleg a férfiak, nagyon gećik tudnak lenni. Férfiként elmentem egy céghez és nekem szegezték a kérdést, hogy "Miért hagyta ott az előző munkahelyét? Miért jobb munkanélkülinek lenni, mint dolgozni?" Biztos azért hagytam ott, mert olyan fasza volt, nem?
2024. máj. 8. 12:30
 5/12 anonim ***** válasza:
24%

Végeredményben mit csináltál? Otthon ültél?

Jó lenne valami olyat mondani, ami kicsit közelebb van az igazsághoz.

2024. máj. 8. 12:30
 6/12 anonim ***** válasza:
88%
Besegítettél a férjed/ szüleid/ rokonod vállalkozásába.
2024. máj. 8. 12:47
 7/12 anonim ***** válasza:
93%
Háztartásbeli voltál. Ez még igaz is.
2024. máj. 8. 13:41
 8/12 anonim ***** válasza:
0%
Egyszerű. Olyan helyre kell menni dolgozni, ahol rád várnak. Hogy végre jöjjön már valaki, hogy felvegyék. Akkor nem kérdeznek ilyeneket, vagy nem lesz releváns. Tíz év alatt éppen lett is volna rá időd, hogy megszerezd az ehhez szükséges kvalitásokat.
2024. máj. 8. 14:17
 9/12 anonim ***** válasza:
82%

- Feketén dolgoztam.

- Háztartásbeli voltam, de megváltoztak az életkörülményeim.

2024. máj. 8. 14:32
 10/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen az ötleteket.

Szerintem a külföldi munka, feketemunka, vállalkozás azért nem jó indok számomra, mert tuti, hogy kérik részletezzem kicsit mit csináltam, és nagyon rosszul hazudok.

Egyelőre a háztartásbeli a legjobb megoldás, de attól tartok azzal egy lusta ember látszatát keltem, hiszen gyerekem sincs.

Ha pedig egészségügyi problémára hivatkozom, nem tudom megkérdezik-e pontosan mi bajom volt…

2024. máj. 8. 20:19
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!