A helyemben ti váltanátok munkahelyet vagy nem?
Jelenleg heti 3 nap itthonról, heti 2 nap irodából dolgozom, a fizetésem nettó 460 ezer forint + havi 40 ezret kapok a szépkártyára. Elégedett vagyok a munkámmal, nem csesztet senki, hagynak nyugodtan dolgozni, jó a csapat, jók a kollégák, jók a vezetőség, nem szakadok bele a munkába, összességében elégedett vagyok.
Adódott egy másik lehetőség, ugyanez a pozíció egy másik multinál, nettó 530 ezer forintot ajánlottak + havi 45 ezer szép kártya, a home office ugyanúgy heti 3 nap, a cégről nem tudok semmit azon kívül, hogy multi.
Nem lenne gond ha többet keresnék, de elsőre ez nem annyival több szerintem, mint amennyiért megéri feladni egy biztosan jó munkahelyet.
Szerintetek?
Ennyi pénzért nem hagynék ott egy jó helyet, de belengetném a vezetőmnek, hogy amúgy kaptam egy ajánlatot, ami többet fizet, esetleg nem szeretne elgondolkozni egy kis bérkorrekción, hogy megérje maradnom? Aztán vagy bejön, vagy nem.
Én hirtelen felindulásból adtam be külföldi céghez a jelentkezésem, megcsináltam két kört, harmadikra kirepültem, kaptam ajánlatot, de nagyon vaciláltam, hogy akarok-e akkor kiköltözni (kb. fél éve volt, és nagymamámon látszott, hogy nem sok van már neki hátra, és nem bántam meg, hogy végül nem mentem, mert így még tudtam látogatni az utolsó pár hónapjában, és most nincs bűntudatom), szóltam a felettesemnek, hogy egyébként van ez a lehetőség, de még nem tudom, hogy megyek-e, nem azért, mert magasabb fizetést akartam kicsikarni, kisebb gondom is nagyobb volt annál, csak beszélgettünk, de pár nap múlva mondta, hogy bár egy holland bérrel nem tudnak versenyezni, de valamennyi emelést kapok, ha maradok, gondoljam át. Végül abszolút nem ez játszott szerepet a döntésemben, hanem a családom közelsége, de azért az a pluszpénz nem jön rosszul, még ha nem is egy holland bér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!