Tinektek volt már balhétok a főnökötökkel, felettesetekkel azért, mert hogy hirtelen túlóráztatni akart titeket, de ti nem akartatok maradni?
Szokásos túlórás sztorik, szerintem már mindenkinek volt ilyen esete.
Elszoktam fogadni a túlórát, de csak akkor ha előtte legalább 1 héttel szól. Szoktak lenni hirtelen esetek, amikor tényleg az utolsó pillanatban szólnak, ha ráérek oké, ha meg nem, akkor bocs.
Ez lenne a normális. DE, volt olyan munkahelyem ahol, komoly szájkarate ment ezekről. Volt olyan esetem amikor a főnököm megfenyegettet, hogy vagy bevállalom a túlórát, vagy kapni fogok egy fegyelmit, amivel akár ki is rúghatnak. Ezen ponton fogtam minden holmimat, és haza mentem. Még ajtóig se jutottam el, a főnököm jött utánam, hogy Ő, nem úgy gondolta. Utána elmentem a HR-sekhez, elmondtam mindent, és kértem az azonnali felmondásomat.
Nekem amúgy Amszterdamban, kínai étteremben volt ilyen. A főnök szinte sosem volt képes előre közölni, amikor esküvő vagy hasonló extra rendezvény volt az étteremben, ami többórás tovább maradást igényel. Általában csak aznap nyögte be, akár a műszak végén. Megkérdeztem, hogy miért nem lehet előre közölni, hogy x nap forgalmas lesz, és tovább kell majd maradni. Erre avval jött, hogy ez nem iroda, itt nem időponttól időpontig dolgozunk, hanem a vendégektől függően, amíg kell. Meg hogy nem lehet azt mindig előre tudni, hogy majd tovább kell maradni. Ez ugye totál hülyeség, mert ha tudom hogy egy bizonyos napon valami parti van, akkor bekalkulálom, hogy aznap esetleg tovább kell majd maradni. Végül egyszer keményen összebalhéztam vele emiatt, és kirúgott a határozott idejű szerződésen lejártával.
Az összes többi étteremben, ahol azóta megfordultam, képesek voltak minimum 1 héttel előre közölni vagy kiplakátolni a partikat.
Hát, én sunyi vagyok, mindig van nálam 2-3 bombabiztos érv ilyen esetekre : anyósom nemrég telefonált, szétment a vízvezeték ,ömlik a víz stb
Nem korrekt ezt aznap közölni. Volt, hogy szimplán megmondtam, hogy nem túlórázok, fáradt vagyok de az őszinteség nem túl nagy érv szokott lenni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!