Jelenleg 28+1 napos várandós vagyok, és még nem akartam abba hagyni a munkát, de a kollégáim gyerekei sorban kapják el a lepke himlőt. Ez picit megijesztett, és úgy döntöttem a babám egészsége érdekében inkább táppénzre megyek, de most nagyon haszontalannak érzem magam. Ti mikor mentetek el táppénzre?
Hihetetlen mennyi munkamániás van ezen az oldalon. Otthon marad és nem tud magával mit kezdeni, a másik meg kb a munka helyén szül meg.
ápr. 9. 07:27
12/18 anonim válasza:
Ez van. Ilyen a társadalom. Undorító. Fasznak kellenek ilyen kérdések? Nincs ennyi önismereted, hogy eldöntsd?
Itt csak a két oldal fog egymásnak esni, akik másképp gondolják. Láthatod.
ápr. 9. 08:13
13/18 anonim válasza:
Ha akarsz, menj el. Te döntésed mennyit vállalsz be és kockáztatsz. De felnőttek körében aránylag ritka.
ápr. 9. 09:09
14/18 anonim válasza:
Menj nyugodtan táppénzre. (Amúgy pl. az óvónőket is ilyen gyerekbetegségek miatti veszélyeztetettség miatt veszik táppénzre már pár hetesen.) Nem mellesleg a védőnőnk dolgozott terhesen (nem tudom, miért), és egyik kiskölyköt nem a fertőző gyerek váróterembe vitték, hanem a rendes tanácsadásra, elkapta a védőnő a rubeolát konkrétan, és fogyatékos fia született.
Menjél nyugodtan táppénzre.
ápr. 9. 11:21
15/18 anonim válasza:
13, ja. Lányom gyereke hazavitte a suliból (másodikos), az egész családjukon átment. A két felnőtt (ő és a férje) feküdt ki a legjobban. Orvos rokonom is megkapta az ovis gyerekétől a lepkehimlőt, a gyerek pár nap múlva már túl volt rajta, ők a feleségével még most, 5 hét után is ízületi fájdalmakkal nyűglődnek (előtte semmi ilyen bajuk nem volt).
ápr. 9. 11:23
16/18 anonim válasza:
Én 5 hetes terhességtől kezdve itthon voltam. Agglomerációból jártam be Pestre dolgozni. A busz amikor a mi megállónkba ért, már kb. cipőkanállal paszíroztuk fel magunkat, valami embertelen volt (többször volt levélváltás emiatt a volánnal, hogy a Budapestre, főmunkaidőbe menő járatokat sűrűbben kellene indítani.) Szóval ez nemterhesen is borzadály volt. Ahogy kiderült, vetettem fel magam táppénzre. Akinek nem tetszett, bekaphatta, úgy voltam vele. (Irodai munka amúgy, és ha a szomszéd utcából sétáltam volna át a munkahelyre, akkor dolgoztam volna, mert amúgy semmi bajom nem volt.)
ápr. 9. 11:27
17/18 anonim válasza:
10-es, hadjuk? Az mit jelent? 😂😂
ápr. 9. 17:11
18/18 anonim válasza:
Én nagyrészt beteg gyerekekkel dolgoztam, emelgettem, segítettem, hajoltam sőt földön csúsztam-másztam Velük :)
12. hétig dolgoztam és végig maszkban viszont pont azt beszéltük férjemmel és a háziorvosommal is, hogy legközelebb egyből táppénz mert nagyon sokszor voltak nálam betegen a gyerekek (igen, lepkehimlősen is ami nagyon veszélyes lehet, első trimeszterben vetélés később súlyos vérszegénységa magzatnál), és rengeteget idegeskedtünk azon, hogy vajon rendben leszünk-e.
Úgyhogy én azt mondom nem kell hősködni, ha nem érzed magatokat biztonságban és megengedhetitek anyagilag inkább menj táppénzre.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!