Hogyan mentél oda a főnöködhöz, hogy fel akarsz mondani?
Többek között tapasztalatom szerint jobb munkát oeresni úgy, hogy van állásod, amikor meg megbeszéltétek a következö helyen, hogy felvesznek, akkor írásban beadod a felmondásod.
A fönöknek meg akkor elmagyarázhatod, hogy ez a munka neked stresszes és nem is fizet eleget az elvárásaidnak.
Azzal viszont egyet értek, hogy most vagy elhagyod a pályát, vagy felkészülsz rá, hogy a következö hely sem lesz leányálom. Az általános-középiskolás diákok rosszak, ez van, el kell fogadni és megtanulni kezelni.
Sok sikert!
#3 Ezt nem tudtad mikor ezt a pályát választottad?
És ahhoz is segítség kell, hogy odamenj az igazgatóhoz?
A szobeli felmondas nem felmondas. Lebeszélhet manipulálhat beléd folytja a szót is.
Írasban kell a megfelelő formakövetelmények figyelembe vétele mellett es igazolással arrol hogy ávették pl postán tértisen v ajánlva feladva. Vagy a hr nek kell adnia igazolást átvételit rola.
Szerintem ha közös megegyezéssel mondasz fel, akkor nincs felmondási idő, csak ha egyoldalúan lemondasz. De most ebben nem vagyok teljesen biztos, utána kellene nézni pontosan ezeknek a dolgoknak. De ha jól emlékszem, és közös megegyezés esetén, ha egyik félnek sincs követelése stb., akkor meghatározhatják azt a napot, amin túl megszűnik a munkaviszony.
Egyébként neked nem az intézményvezető a munkáltatód, hanem a tankerület igazgatója, én szóban jelezném a dolgot az intézményvezetőnek, megbeszélném vele, de a közös megegyezéssel történő felmondást a tankerületi igazgatóval intézném, amihez - ha sikerül szóban megbeszélni és békés mederben tartani - az igazgató jóváhagyását kérném.
A problémádat egyébként megértem a "szaladgáló gyerekekkel", ne hallgass az ide böfögő hülyékre, akiknek fogalmuk sincs, hogy miről hadoválnak. Egy kezdő tanárnak igenis stresszes állapot az, amikor nagyon sok gyerek rá van bízva, főleg tanítási időn kívül, és ezek rohangálnak össze-vissza. Sőt, egy gyakorlottabb tanárnak is idegesítő ez a helyzet! Amikor tanár voltam, minden évben történt olyan "horror" sztori, hogy örültem, hogy nem velem esett meg, és a nagy számok törvénye alapján előbb-utóbb rám is sor került volna. Pl. egyszer valamit javítottak a folyosón és valami ráesett egy gyerekre. Ilyenkor a folyosói ügyeletes tanár a felelős. Vagy egyszer az udvaron hógolyóztak a gyerekek és az egyiket úgy fejbe találták, hogy majdnem kifolyt a szeme. Percekig fetrengett a földön és markolászta a szemét, az ügyeletes tanár kicsit sem volt ideges... Rengetegszer megesik, hogy a folyosó vagy az udvar rejtett zugaiba elrohannak a gyerekek, cigánykerekeznek, fejen állnak és ha pl. az udvaron rád van bízva 30 gyerek, de kint van 200, azt sem tudod, ki tartozik hozzád, és egy káosz az egész. Akárkivel akármi történhet, nincs is ráhatása erre az embernek. Én is pánikoltam ettől, gyűlöltem az ilyen ügyeleti dolgokat, mert nem tudtam, hogy egy adott nap felkelek, de este is úgy fekszek le, hogy már lehet, hogy büntetőeljárás folyik ellenem? Miközben a tanár sokszor tényleg teljesen vétlen, mert sokszor a gyerekek nem figyelnek egymásra, lökdösik egymást a lépcsőn, szúrkálják egymást a körző hegyével, ceruza hegyével, akármikor eltörhet egy kar, kifolyhat egy szem, mert a felelőtlen kis rosszcsont nem bír magával, és a bíróságon neked kell felelned érte... És ilyen tényleg minden tanévben történik legalább egy, nem lehet tudni, hogy holnap nem veled lesz egy ilyen...
Szóval aki csak annyit lát ebben, hogy "szaladgálnak a gyerekek", az fogja be inkább, fogalma nincs, miről beszél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!