Aki Németországba él tud nekem segíteni itt??
Das Arbeitslosengeld wird grundsätzlich nicht rückwirkend gewährt, sondern erst ab dem Tag der Geltendmachung.
Visszamenőleg nem igényelhető. Attól az időponttól számít, amikor beadod az igenyedet. 3 hét az átfutási idő. Négy év után elévül az igény.
Ha a felmondás utáni 3 napon belül jelentkeztél az Arbeitsamtnál, és bejelentkeztél, kitöltötted, amit kell, akkor a dokumentum megérkezését követően visszamenőleg is megkaphatod a pénzt, ha az önhibádon kívül érkezik meg későn. Normális esetben a volt munkáltatód közvetlenül a munkaügynek is elküldheti a papírt, így gyorsítva a folyamatot.
Egyébként mire hivatkozva késik a munkaügyi igazolás? Mikor kérted ki? Mit mondtak, miért nem csinálták meg egyből?
Nekem pár nap alatt kiküldte tavaly évvégén az a munkahelyem, ahol 2019-ben (!) dolgoztam kb fél évet. Nem tűnik reálisnak, hogy hónapok alatt ne kapd meg a papírt (mert ha februártól kapnád a segélyt, akkor gondolom előtte volt felmondási időd is még, ami alatt kikérhetted).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!