A coach-ok többsége inkább a vállalati-, üzleti-, pénzügyi szektorból válik ki?
1#: Oké: arra gondolok, hogy a netet keresve állandóan olyan coach-okat talál az ember, akik vállalati-, üzleti-, pénzügyi területről váltott coach-á.
Van egyáltalán olyan coach is, aki a közszférából lépett át e területre?
Nagyjából három féle coach-csal találkoztam eddig.
Az egyik, akit te leírtál, azaz valamilyen szakterületen nagyon mester lett (vagy legalábbis elhitette magáról), és elkezdett abból élni, hogy átadja a tudását (business coach, agile coach, stb).
A másik, aki eleve valami segítő vonalra tanult rá, és abból él, hogy 1v1-ben embereknek segít egy speciális területen (pl evés coach).
A másik pedig az ezo-spiri life coachok világa, akikre rátört valami önismereti őrület, és azonnal úgy érezték, hogy ezt a megvilágosodást tovább kell adniuk.
Egyik sem jön közalkalmazásból, nem is igen jöhet. Ezt lehetne boncolgatni, miért van így -, viszonylag evidens, de hosszú és nem ez a kérdés.
Ja, vicces: szerintem a három típus közül a leginkább vegytiszta coaching eszķöztárral a harmadik típus operál, pedig őt tartom a legkevésbé érdekesnek.
5#: Köszönöm a válaszodat, ez hasznos volt.
Ha pl.: álláskereséssel kapcsolatban keresek fel egy karriertanácsadó coach-ot, ők általában céges munkakultúrában dolgoztak. Viszont én közalkalmazott vagyok: akkor hogyan tudna segíteni, ha a két terület más?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!