Milyen idősek otthonában dolgozni/gyakorlatot teljesiteni?
Aki dolgozott már Idősek otthonában, vagy gyakorlatot teljesitett kiváncsi lennék, mert mennem kell majd gyakorlatra.
Köszönöm a válaszokat!
Attól függ, hova mész. Két eü iskolát jártam meg. Az elsőben, ahol egy évet voltam, a Kanizsay, annak a gyakorlati helye is hasonlóképpen okádék volt. Önmagában az intézmény szép volt, de ahogy bántak velem, naponta jött rám a sírógörcs + ott tapasztaltam eddigi életem legnagyobb megaláztatását.
A második helyen teljesen mást tapasztaltam, viszont több idősek otthonában is voltam. Az egyik egy kicsi, meghatározott létszámú intézmény volt, nagy tisztasággal, jó illattal a házban, keveseket kellett pelenkázni. Egy másik hely afféle szegényház, kétszáz időst látnak el benne mind a mai napig. Na, ott elhúztam egy éjjeli szekrényt és hat csótány szaladt el mellettem. Kiöntöttem a teát a vödörbe és csótány folyt ki, az idősek néha meg is isszák, mert nem veszik észre. Olyan mennyiségű, színű és szagú pelenkázások voltak ott, hogy még mindig ki akar fordulni a belem, ha felevenítem. A fürdőhelyiség undorító volt, az általános szag hányingerkeltő.
Nem mindegy, hogy milyen vezetőség van, és hogy mennyi ellátott van az adott otthonban, és az sem, hogyan viselkednek a gondozók velük és a diákokkal.
A kórház mellett az idősek otthona volt a legkevésbé kedvelt gyakorlati helyem. A házi segítséget és egy bizonyos (jó volt a vezetőség, voltak szabályok, ennek fényében pedig normális viselkedés, tisztaság) hajléktalanok otthonát szerettem. Az idősek klubja egynek elment, de baromi unalmas volt.
22/l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!