A legtöbb munkavállalónak miért nerm tanítják emg a mindfulnesst, a flow-t és a munakidő részekre osztását stb.?
Nem sokan ismerik. Nem is tudják miről van szó. Plusz hogy igazán hatásos legyen, ahhoz mindenkinek saját elhatározásból kell gyakorolnia (és kitartóan).
A jelenlegi kapitalista rendszer nem gondolkodik hosszú távon. Csak a profit a cél, az hogy mi van az emberekkel az sokadlagos szempont.
Nézd én orvos vagyok. B.szhatom a munkaidőm beosztását, ha a főorvos mindig a legszarabb időpontban akar vizitelni, ha a betegszállító 3 órakor, meg fél 4-kor hozza beteget, amikor 4-kor elvileg vége a munkaidőmnek, amikor a hozzátartozó 3.55-kor még érdeklődik a 6 hete egy állapotban lévő Mari néni életkilátásairól. Szabad időm meg egy perc sincsen, örülök, ha wc-re kijutok, enni is a gép előtt szoktam, addig megírok egy zárójelentést, vagy beírom a laborokat.
Annyit akarok ezzel mondani, hogy nem minden munakör alkalmas ilyenekre. Sőt, szerintem a legtöbb munkakör nem alkalmas az ilyenre.
Sok munkakörben nehezen értelmezhető.
Pl. akik a kukásautót vezetik meg akik hátul fel és le ugrálnak, hogy a kukákat ürítsék, azoknak ez hogy működne?
figy srácok, ez fejben dől el.
NEm arról beszélek több szüneted legyen , hanem , hogy fejben oszd el a munkadőt, és csak a jelenre koncentrálj. Higgyétek el megéri.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!