TAJ kártyámat érvénytelenítette a NEAK vállalhatok munkát így is, vagy TAJ kártya nélkül nem is foglalkoztathatnak?
Miért érvénytelenítette? Így nem kapsz orvosi ellátást?
Sürgősen új munkahely, és váltsd ki.
Fizesd be a tb tartozásodat. Nem kevés lehet, ha már érvénytelenítettek is. Jó hosszú menet lesz, meg sok pénz, akár több százezer forint is mire újra jogosult lehetsz ellátásra.
Szégyen ez az ország...
Felhívtam a 1818-at és az egészségbiztosítót többször is, az egyik ügyfélszolgáltatos azt mondta, vállalhatok munkát, a másik azt, hogy nem.
Nekem kék színű, külföldön volt biztosításom, két hete jelentettem be online, hogy már nincs külföldön biztosításom, viszont megyek üzemorvoshoz kedden, jó kérdés, kell-e fizetnem, meg hogy üzemorvos után munkaszerződést írhatok-e alá kék színű TAJ-jal, erről tud esetleg valaki valamit?
Írd majd meg a tapasztalataidat légyszi!
EU-s országban dolgoztál? Előtte bejelentetted itthon, hogy külföldre mész dolgozni és ott fizeted a TB-t?
Igen, EU-sban. Már külföldön dolgoztam, amikor bejelentettem, de igen, most akarom visszaaktiválni, a folyamat elindult, de a munkaszerződés és az üzemorvos kedden lesz... remélem alá tudom írni, és nem kerül pénzbe az üzemorvos sem (úgy tudom, a cég fizeti ezeket, nem TB-alapú).
Szerintem te biztosan dolgozhatsz, de majd fizesd be a tartozást vagy beszélj velük (ha nincs pénzed vagy sok a tartozás), nehogy a fizetésedet tiltsák le vagy valami.
Megírom majd kedden, ha te korábban tudsz valamit, te is. Holnap megpróbálok kormányablakba is érdeklődni, hogy hogy van ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!