Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Fegyveres biztonsági őr lehet nő?

Fegyveres biztonsági őr lehet nő?

Figyelt kérdés

Igen lehet.

Viszont érdekelne mi erről a véleményetek

2023. dec. 13. 23:58
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Ugyanaz, mint a rendőrnőkről. Volt dolgom tahóbbal és jóval segítőkészebbel is, mint egy férfi rendőr - nagy átlagban.
2023. dec. 14. 13:59
 12/14 anonim ***** válasza:
Igen, lehet. Én az vagyok. Egyéb kérdés?
2023. dec. 15. 19:40
 13/14 anonim ***** válasza:
Amúgy a vagyonőröket ne keverjük a fegyveres biztonsági őrséggel! Más a kettő! Mindkettőre más-más jogszabályok vonatkoznak! Aki a Sparban biztonsági őr az 100%, hogy nem fegyveres biztonsági őr, de még csak nem is fegyveres vagyonőr. Az egy sima objemtumőr, akinek van egy vagyonőrije, és ennyi. Az FBŐ viszont általában a rendőrségnél/BV-nél/MÁV-nál munkavállalò. Nekik egyenruhájuk van, ami picit hasonlít a rendőr egyenruhához, és a hátukra van írva, hogy ,,Fegyveres biztonsági őrség". A vagyonőrnek formaruhája van, ami cégenként változik. A vagyonőrökre a 2005. évi 133-as törvény vonatkozik, az FBŐ-re pedig szintén más. A vagyonőrnek elég a fegyvervizsga maroklőfegyverből, ha olyan helyre akar menni dolgozni, ahova fegyveres VAGYONŐRT keresnek, az FBŐ viszont külön szakma, külön tanfolyam kell rá, külön vizsga, és a fegyvervizsgát sem veszik ott figyelembe. FBŐ-ként általában az államnak dolgozol, vagyonőrként meg cégeknek. Teljesen más a kettő, de mindkettő lehet nő. Rendőrségen pl láttam már FBŐ nőket.
2023. dec. 15. 19:48
 14/14 anonim ***** válasza:
FBŐ-höz érettségi kell, vagyonőri iskolához csak 8 általános.
2023. dec. 22. 20:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!