Miért nem sietsz haza munka után?
Mert szeretem átnézni az asztalomat nyugodtan, levezetni a munkát, "elengedni" a napot... váltunk még pár szót... mert nem csak kollegák vagyunk, hanem csapat is...
Persze én is szeretek pihenni, de az embernek arra van ideje, amire akarja, hogy ideje legyen...
Én 33 éve dolgozom, de eddig csak egyetlen egy olyan munkahelyem volt, ahol 16 órakor kiesett a kezembol minden. Ez kettő évig tartott.
A maradék 31 évben még sose mentem el 16:00-kor. Kicsit tovább szoktam maradni. Kolléganőkkel beszélgetek, elpakolok, előkeszulok másnapra.
És igen, van családom, gyerekeim.
Mert ez az egyik legegyszerűbb, legkényelmesebb módja annak hogy munkamániásnak tűnjenek. (A másik a többiek b*szogatása, az áskálódás, pellengérre állítás.)
Mindig, mindenhonnan óra 00-kor leléptem, sose maradtam egy perccel se tovább. Akár időben értem be, akár 10-20 perccel később. Amint bejött a HO, azt mondogattam, majd otthonról ledolgozom. De erre sem volt szükség. Mikor még nem volt HO, akkor se szólt meg érte senki. Ugyanazokat a számokat hoztam mint a traccspartisok, meg a 1,5 órát reggelizők.
Nekem se párom, se kutyám, se macskám, se hobbym, se életem, de én is úgy vagyok, mint te. Ahogy vége a munkának irány azonnal haza.
Bennem leginkább az a mozgatórugó, h nekem azért senki nem fizet, ha bent vagyok munkaidőn kívül. 1-2x előfordult és mindig az lett a vége, h belefutottam egy főnökbe, akinek valahogy mindig olyankor volt fontos megbeszélnivalója velem. Kösz, ebből nem kérek. Én 15:00-ig dolgozom, 3:01-kor már a kocsimat indítom és megyek haza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!