Hogy érti azt a főnökasszony, hogy ha lebetegszek, ne menjek táppénzre, hanem megoldjuk? 26/L
Figyelt kérdés
Beteg voltam egy hétig. Elhoztam ma a táppénzes papírt, és húzta a száját a főnökasszony, és azt mondta, legközelebb ne menjek táppénzért, hanem megoldjuk.2023. nov. 20. 17:11
11/30 anonim válasza:
Vissza kellett volna kérdezned, hogy hogyan oldjátok meg mégis, mert most már engem is érdekel. :D De akkor meg tudnád a választ, így nem írtad volna ki, és akkor nem érdekelne engem sem, mivel nem tudnék a jelenségről. :D
12/30 anonim válasza:
Sehogy. Ki kell írni a betegszabit, ő meg oldja meg az elszámolását ahogy akarja.
13/30 A kérdező kommentje:
Tehát szálljak szembe vele, és máskor is kérjek táppénzt? Azt mondta neki ez így nem jó.
2023. nov. 20. 19:57
14/30 anonim válasza:
A munka törvénykönyve nem kívánságműsor. 26 évesen ezt miért kell a szádba rágni?
15/30 A kérdező kommentje:
Mert nem akarom, hogy kirúgjanak :D
2023. nov. 20. 20:02
16/30 anonim válasza:
Ha ilyen jellegű törvénytelenségról szereznék tudomást a mindenkori munkahelyemen, nem lenne idejük kirúgni...
17/30 anonim válasza:
Március óta bőven járna az életkorodnak megfelelően éves pontosan szabadságod durván 3/4 része. Azaz ha 20 éves vagy és pályakezdő, akkor az a 20 nap háromnegyede (egész évre), ha 40 éves vagy 20 év munkaviszonnyal, akkor meg az annak az életkornak megfelelő szabadság 3/4 része.
18/30 anonim válasza:
Valami zavart érzek az erőben... táppénz csak 2 hét (14 nap) után jár, addig betegállomány van. A táppénz (amit a TB fizet neked) 1/3-át a cégednek be kell fizetni a TB-hez, az tény. Viszont te 1 hét betegállománnyal nem is lehettél volna táppénzen semmiképpen.
19/30 A kérdező kommentje:
Pedig kiírt az orvos egy hétre
2023. nov. 20. 21:05
20/30 anonim válasza:
Igen, de az még nem táppénz, hanem betegszabadság. Elszámolás szempontjából nem ugyanaz a kettő, nem a betegségtől függ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!