Mit tennél, ha nyugdíj előtt pár évvel sehol nem kapsz munkát?
Figyelt kérdés
55 éves nő vagyok.
Se munka,se segély.
Mi lesz velem?
2023. nov. 7. 19:36
11/25 A kérdező kommentje:
Egyszerű, nyugdíj felè tartó nő vagyok.
2023. nov. 9. 14:57
12/25 anonim válasza:
Nem tudjuk merre laksz, milyen végzettséged, tudásod, gyakorlatod van, van-e egészségügyi problémád. Legalább ezeket kellene tudni , hogy értelmes tanácsot lehessen adni.
13/25 anonim válasza:
Olyan már nincs, hogy "évkiváltás". Gyakorlatilag a nők 40 éves nyugdíján kívül nincs semmi kedvezményes lehetőség korábbi nyugdíjra. Ha nem tudsz elmenni a női 40-re, akkor mindenképp ki kell húznod valahol 60 éves korodig, utána esetleg mehet a nyugdíj előtti álláskeresési segítség egészen a 65. születésnapodig.
14/25 A kérdező kommentje:
Mit kap egy nő 60 éves kora után?
Én úgy tudtam, férfiak mehetnek el előnyugdíjba.
2023. nov. 9. 19:14
16/25 anonim válasza:
Azt sem szabad elfelejtened, hogy ha nincs hivatalos munkahelyed és nem vagy munkanélkülin (ami 3 hónap), akkor nincs egészségbiztosításod. Fizetned kell havi 9600 Ft-ot, csak így kaphatsz eü ellátást. Ha esetleg 60 éves korodban megkapod a NYES-t, akkor ezt is az állam fizeti helyetted.
17/25 anonim válasza:
Kedves kérdező! Mire jutottál? Hasznosak voltak a válaszok?
18/25 A kérdező kommentje:
Pl.azt hittem, hogy 60 éves korban csak férfiak mehetnek előnyugdíjba.
2023. nov. 12. 18:14
19/25 anonim válasza:
Ez nem előnyugdíj, és ahogy írod nemtől független. Hivatalosan "Nyugdíj előtti álláskeresési segély"-nek hívják. Rámenősnek kell lenni a munkaügyi hivatalban, mert általában nem túl segítőkészek, nem mindig tájékoztatnak a jogaidról. Ez akár 74.000 Ft/hó is lehet, és fizetik a TB-t is. Ráadásul szolgálati időnek is minősül.
20/25 anonim válasza:
A Lipóti eladókat keres.
Tele a net álláshirdetésekkel.
Nosza!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!