A munkatársaim azt hiszik, hogy ők mindenben okosabbak,
csak mert nekik van diplomájuk, közbe meg olyan hülyék,
életképtelenek, hogy az valami katasztrófa. Engemet
elakarnak nyomni teljesen. Hogyan kezeljem, ezt a helyzetet?
Egy kicsit konkrétabban leírhatnád a helyzetet, mert ez így elég felületes infó. Hogy próbálnak elnyomni? Miben nyilvánul meg a hülyeségük?
2023. okt. 21. 10:11
Úgy hogy nem nézed le őket, hogy tanultak. Neked van kisebbrendűségi érzeted, aztán kivetíted a környezetedre.
2023. okt. 21. 10:40
Amúgy te viselkedsz dedósként, ha 2 csoportba sorolod az embereket (diplomás és nem diplomás). Emelkedj már felül a saját hülyeségeden. Munkatársak vannak és elvégzendő feladatok. Te különbözteted meg saját magadat.
2023. okt. 21. 12:11
"Úgy viselkednek sokszor, mint a dedósok"
Pl. gyakori kérdésekre posztolnak panaszkodni?
2023. okt. 21. 16:35
Azért, mert okosabbak is. Engem meg az fáraszt, hogy mindig egy képzetlen végzettség nélküli okoskodik és folyton magyarázkodni kell neki, hogy ezt most miért így még úgy kell csinálni. Meg jönnek az így logikus és józan paraszti ész dumával... aha.. csak ha nincs szaktudás, akkor elég nehéz labdába rúgni. (Adminisztráció pénzügy terület)
2023. okt. 23. 09:41
16/22 A kérdező kommentje:
Ebből is látszik, hogy mekkora hülyék a diplomasok...
Kérdező, te tippre a legtipikusabb proli vagy. Iskoláskorodban nyilván gúnyoltad a jó tanulókat, hogy mekkora gyökér pedálgépek. Most felnőttként pedig a felnőttként pedig a magasabb végzettségű, jobban kereső kollégákra köpködsz. Magadban keresni a hibát természetesen eszedbe sem jut.
2023. okt. 23. 11:56
Kedves Kérdező!
Ugyan lépj már tovább a kisebbrendűségi képzeteden. Ha nem sikerül és ez alapján ítélsz meg másokat, akkor komoly gondok vannak veled. Fordulj inkább pszichológushoz, az majd segít.
Másokat becsmérelsz, ahelyett hogy a saját hibáidat, gondjaidat dolgoznád fel.
2023. okt. 23. 16:22
Hello. Nekem is van diplomám és a diplomával rendelkező és a diplomával nem rendelkező munkatársaim/volt munkatársaim is ugyanezt művelték mint amit leírtál.
Megsúgom: Nekik ez az egyetlen dolog amiben azt hiszik, hogy jók vagy jobbak mint te vagy én vagy más.
Én ilyenkor csak nevetek magamba, hogy milyen szánalmas valaki, hogy azt próbálja bizonygatni, hogy ő mennyire okos, mennyire jól végzi a munkáját :D . Mert ez az egyetlen örömforrás az életében, hogy ő ezt bebizonyítsa, hogy jobb a munkahelyen :D . Szánalmas.
Mit lehet tenni? Levegőnek kell nézni az ilyet. Max köszönést érdemel meg. Ha mond neked valamit a magán életéről bólogass meg mond azt, hogy értem.
2023. nov. 20. 12:46
Értem:) Amúgy ez érdekes dolog 19-es, mert hogyha alapból nem mondod a végzettséged, addig tegyük fel szimpatikus vagy de szívat, mert azt hiszi hogy hülye is, tanulatlan. Viszont onnantól kezdve, hogy rákérdez kiféle, miféle vagy és elmondod, akkor is kihúztad nála a gyufát, mert akkor te beképzelt, nagyképű, sznob vagy. Inkább irigyeljen, mint lenézzen. Vagy B verzióként ha pl. informatikus vagy akkor számítógép gurut mondasz és kifigurázod az egész helyzetet stb.
2023. nov. 20. 20:26
Kapcsolódó kérdések: