Szerintetek magasabb bérigényt kellett volna mondanom?
Budapesten keves lenne.
Legkozelebb kerj emelest vagy valtsd.
A lokációt nézve én is kevésnek tálalom.
Ugyanezen paraméterekkel Mosonmagyaróváron 340K nettó.
Ez sem sok.
Ha nem tudod, hogy mennyit kérj a munkadért vagy nincs összehasonlítási alap, akkor érdemes a szerződésbe bele venni, hogy a próbaidő után újratárgyalja tok a munkabért. Esetleg a munkabér a próbaidő letelte után automatikusan bruttó X Ft-tal emelkedik.
Ha alacsonyan szállsz be, később nehezebb több bért kérni.
Szerintem ez azért nem tragikusan alacsony. Nyelvtudás nem kell, van home office, más területen van diplomád és csak 3 év munkatapasztalatod van. Az egyébként ezen a területen vagy a diplomád területén? Nagyban függ a cég méretéből, gazdasági helyzetéből is, a munka mennyiségétől, mennyire bonyolult, mennyire terhelnek, van-e túlóra stb. Ezekről mindegy mit mondanak, úgyis majd csak munka közben derül ki, hogy tényleg úgy van-e.
Mennyit kell utaznod, lakhatásod hogy van, mennyit tudsz ebből félretenni egy hónapban stb., ezek is mind releváns kérdések.
3 hónap a próbaidő gondolom, szóval az január végén jár le. Mi a policy a cégnél a teljesítményértékelésről, béremelésről? Ha nincs szabályozva, az szopás, mert akkor évente neked kell szóba hozni, én ezt nem szeretem. Meglátod a következő 2 hónap alapján, hogy megéri-e ez neked ennyiért, és januárban úgyis esedékes lesz egy beszélgetés a főnököddel ahogy közeledik a próbaidő vége, hogy mennyire elégedettek, számíthatsz-e véglegesítésre stb. Akkor felhozhatod a fizetés kérdését is.
A jövőre nézve pedig: Magasabb bérigényt valóban meg lehet jelölni a CV-ben, ha jó vagy, akkor fognak ellenajánlatot tenni, de azért reális összeget kell megadni, mert ha nagyon durva különbség van a kért összeg és aközött, amit a cég fel tud ajánlani, akkor lehet inkább elengednek, mert nem akarják kockáztatni, hogy pár hónap múlva lelépj egy jobb ajánlatért. Az is egy jó tanács, hogy legyen kikötve, hogy a próbaidő után újratárgyaljátok a bért.
Jól csináltad kérdező.
Ha meg magasabb a bérigényed, akkor mást vesznek fel a helyedre, aki olcsóbb nálad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!