Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mi tévő legyek?

Mi tévő legyek?

Figyelt kérdés
Egy nagy multinál dolgozom , jelenleg részmunkaidőben mentem vissza GYES -ről. Aminek az elején nagyon örültem és vártam is a visszatérést . Igaz szinte teljesen új emberek közé kerültem , mint mikor eljöttem , kivéve a főnököm. 2 hónapja sajnos ő felmondott , aki helyette lett sajnos ki nem állhatom.. mindennap gyomor görcsel megyek be dolgozni , és igazából rá jöttem , hogy egyik kollégámmal sincs meg a közös érdeklődés , más teljesen az élet felfogás (senkinek nincs még gyermeke , nincs semmilyen kötődés köztünk , ami persze adódhat abból is , hogy ugye én viszonylag kevés időt vagyok bent..) Azt érzem teljesen kiégtem, 0 vissza igazolás a főnök részéről , sajna motiváció sincs .. és ugye most jönne az hogy váltsak… el is kezdtem keresni de tisztában vagyok azzal hogy ilyen idobeosztast nem fogok találni.. Időben számomra ez a tökéletes most hisz tudom vinni és hozni kisfiam az oviból. És az egész délután is a mienk plusz a hétvége is! Viszont egyre jobban érzem hogy az egész napomra rànyomja a bélyeget ez, hogy utálom már amit csinálok.. Bennem van az ha váltok es beteg lesz a kisfiam , hogy toleraljak majd az új helyen .. stb.. szóval most olyan dilemmában vagyok , hogy tudom hogy ez nem jó de lépni sem merek.. csak nem akarom , hogy a mentális ill a fizikai egészségemre menjen ez az egész … Kérlek adjatok kis tanácsot , mi tevő legyek.. már szakember segítségén is gondolkozom. Férjem amúgy azt mondja mondjak fel, aztán majd lesz valami , csak ne menjek tönkre ebbe ennyit nem ér.. csak az is bennem van, mi van ha nem találok munkát … akkor meg itthon fordulok be… jajj kicsit hosszúra sikeredett.. de köszi ha elolvassátok !

2023. okt. 5. 21:59
 1/2 anonim ***** válasza:
Tedd fel magadnak a kérdést! Érdemes-e feláldozni az egészséged a pénzért, aztán feláldozni a pénzed az egészségért? Én már fél éve nem dolgozok, mert nem fogok minden f@s munkát elvállalni, ami nem tetszik. Pedig van gyerekünk és milliomosok sem vagyunk. De dolgoztam már én is épp elég hülyével.
2023. okt. 5. 22:38
 2/2 anonim válasza:
100%

Hasonló helyzetben vagyok, (bár én nem utálom a managerem) én a maradás mellett döntöttem, túl jó kondíciókkal dolgozom és a gyerek miatt fontos a rugalmasság. Szóval próbáltam megszeretni amit csinálok ( szülési szabi után egy teljesen másik munkakörbe raktak) és ez úgy ahogy sikerült is. Egyszerüen csak bemegyek, elvégzem a munkám, jófejkedek mindenkivel és haza megyek a családhoz.

Listázd fel az előnyöket és hátrányokat: Írj le egy papírra vagy elektronikus eszközön mindent, amit az aktuális munkahelyeden előny és hátrány, akár pontozhatod is őket prioritás szerint.

Ha a férjed azt mondja, hogy mondj fel és majd lesz valami, tehát anyagilag bele fér hogy ne dolgozz, akkor mérlegeld a készségeidet és a karrierlehetőségeidet, és esetleg gondolkodj a képzésen vagy tanfolyamon. És akkor nem is csavarodsz be otthon.

Hátha tovább/(át)képzéssel könnyebben találsz olyan munkát ami minden szinten kielégítő.

Vagy próbálj arra fókuszàlni amid van ( egy jó időbeosztású munkahelyed, ami mellett sok minőségi időt tudsz tölteni a fiaddal és ha szüksége van rád, vele tudsz lenni) és ne arra amid nincs. Ha nem egy igazi patkàny a főnököd (hanem egy inkompetens barom) és nem áskálódós csótányok a kollégáid (hanem csak szimplán mások, de szerethetőek) akkor lehet egy kis pozitív szemlélettel már nem is lesz olyan rossz hely.

2023. okt. 5. 22:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!