Kirúgtak az étteremből, ahol dolgoztam szerintetek jogosan?
Elkezdtem dolgozni a főállásom mellett mellékállásként felszolgálóként, sok vendég dícséretet kaptam az étteremben, amit előszeretettel megosztottak google értékelésben is. Viszont volt egy vendég, aki eléggé határozottan szeretett volna nagyon sok ezer forint borravalót adni, akinek hangsúlyoztam, hogy szabályszegésnek minősül elfogadnom a borravalót és sajnálom. Majd ő nyomatékosította, hogy Ő akkor is ideadja, majd utoljára már mivel kicsit sem értett a szóból az Úr, elmondtam neki, hogy nem lehet elfogadnom és nem az én zsebemet tömné vele, hanem másét, így felesleges.
Ezt a kijelentésem megemlítette google értékelések közepette és ezért azt mondták nekem, h az eddigi munkámat köszönik, de többet nem kellek ide. Szerettem a helyet, mégis az igazságérzetem sértve van. Fogadjam el, hogy mégiscsak én voltam a hibás?
Ez is egy lecke, tanulj belőle! A vendéglátós nem azért van, hogy bármiben is gátat szabjon a kedves vendége pénzköltési vágyának... Legközelebb ajánlj neki egy "grátisz" üveg bort, vagy valamit! Így benne maradsz az elfogadható borravaló-sávodban, és még egy újabb üveg bort is eladtál.
Ha tényleg olyan jó pincér voltál, akkor nem lesz gond másik helyet találni, úgyis attól hangos a vendéglátós-szakma, hogy nincs ember!
Az új hellyel nincs gond, már találtam is.
Én csak az egom sértettsége miatt szeretném elfogadni és meghallgatni más véleményét, mert ilyen téren szeretnék a legjobb lenni. Már 2 volt munkáltatómtól is van ajánlói referencia levelem és ilyet még nem éltem meg az őszinteségem miatt, így nyílván sértőnek érzem, amit elfogadok, ha más véleménye szerint is rosszat tettem.
"hangsúlyoztam, hogy szabályszegésnek minősül"
Mi ez a hülyeség?
"a borravaló sem hozzám kerül."
És ez? Kiveszik a zsebedből vagy mi a fene?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!