Vizeletminta alkalmasságinál?
Sziasztok! A kérdés annyi lenne hogy mivel most megyek életemben először munkaköri alkalmasságira mire kéne számítani? Az ha helyzet h tegnap este folyamán 2 ismerőssel elszívtunk egy méretes spanglit. És úgy tudom hogy ez vizeletből simán akár 30 napig is kimutatható. Na most amin aggódok az az hogy egy ilyen vizsgálatnál szokás-e vizeletmintát venni és ha igen mennyire figyelik a fű és thc bomlási maradványait ilyenkor?
Igazából a cégnél konkrétan nem tették szóvá és mivel raktárosként tevékenykedek nem tudom mennyire indokolt.
Kellemetlen lenne ha emiatt buknám esetlegesen a melót:D
Válaszokat köszi előre!
Veszélyes anyagokkal dolgozóknál szoktak nézni vizeletmintát.
Pl. az én munkahelyemen, a vegyi anyag raktárban dolgozóktól az üzemorvos vesz vért és vizeletmintát is időszakosan.
De nem a thc-t nézik, hanem a vese, máj, stb. funkciókat.
THC ellenőrzés csak célzottan van, pl. munkahelyi baleset vagy bűncselekmény gyanúja esetén.
Munkaköri alkalmassági vizsgálat több fajta is van munkakörtől függően.
Egy alap vizsgálat esetén csak vérnyomást mérnek, csinálnak látásvizsgálatot, meg a doki megkérdezi, hogy van-e valamilyen krónikus betegséged, szedsz a gyógyszert, és kb. ennyi az egész.
Persze vannak olyan munkák, ahol szigorúbb feltételek vannak, ott csinálnak vérképet, vércukrot mérnek, vizeletmintát kell adni, neurológiai vizsgálat, stb.
De nézz vagy kérdezz utána, hogy törvény szerint a te munkádhoz melyik kategóriájú üzemorvosi vizsgálat szükséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!