Szakács, vagy irodai adminisztrátor?
Irodai munkám van 8 éve. Ami jó, az a hétvége, ünnepnap, illetve kényelmes (elég punnyadt vagyok). De már meguntam a monotonitást, a tipikus irodai légkört. Minden helyen kiégtem egy idő után.
Gondolkozom szakács tanfolyam elvégzésén. Viszonylag új őrület nálam a gasztronómia. De nem dolgoztam még ebben, meg alapból vendéglátásban sem. Nem tudom, hogy bírnám fizikailag, mentálisan. De nagyon érdekel.
Fontos infó, hogy külföldön, elsősorban Ausztriában szeretnénk élni a közeljövőben.
Érdemes megpróbálnom?
Vicces vagy, kérdező.
Semmit se tudunk rólad és mi mondjuk meg, hogy te szívesen csinálnád-e????
:D a szakács nem
Ember…
Elég húzós dolog
Na de ha mist kezdenél bele akkor messzevagy még attol hogy tiéd legyen a felelősség..
Amugy ja 10-12óra
(Jobbhelyen 2h szünet)
Nyári szezon
És ünnepek
Pörgés 120% al
Anyázás sìrás rívás kimerűltség
És a mindent átható konyhaszag ^^ sohajobbat
Én jelenleg (7hóbapja)váltottam konyhárol egy elvonóra :D itt a szakàcskodás annyibol áll hogy amikor meghozzák az ézelt a bentlakókat zargatom mit hová vigyenek
Mosogattatok takarittstok velük napi 2x
És napi1x
“Főzôcsoport” ami lényegében a 4-5ember megbeszélik hogy pizza vagy spagetti legyen
És eggyütt elkészítjük
De kezdem nagyon unni..túl kényelmes…
Ittis napi 8óra hétfő-péntekig
Hétvége pirosbetűs nap szabad
Hiányzik a pörgés meg a lefáradás
Ha annyira értékeled a hétvégi meg az ünnepnapi pihenést, akkor a vendéglátást valószínűleg nem neked találták ki.
Szakácsként a sok állás, hosszú műszakok, nonstop túlórák várnak. Elég kemény, megterhelő munka. Nem véletlen az sem, hogy sok szakács iszik és egyéb szereket is fogyaszt... (persze ennek nem kellene így lennie, de mégis rengeteg helyen ez van).
Ausztriában mindig van lehetőség szakácsként elhelyezkesni, helyfüggő a fizetés, de egy elegáns étterem (pl hotelben) nagyon jól fizet. Viszont ahhoz, hogy ilyen helyekre bekerülj, sok tapasztalat kell, és a sok tapasztalat sok kellemetlen munkaélményt is jelent sajnos.
A lényeg viszont így is úgy is az, hogy csináld azt, amihez kedved van. Ha szakácsként lenne kedved kipróbálni magad, akkor vágj bele.
4
És a szákcs<— (nem
Konyhai kisegitő,mosogatò)jólfizet
Én németben egy horvát étteremben dolgoztam grillen ha volt időm tortákat is csináltam
Nemvotlam agyonfizetve de simán 2,5felett megkaptam (szálással étellel itallal)
Itt most allig kapom meg a 2
+fizetem a lakást kaja számlák
De van szabadidőm
A szakács egy valódi, és sokkal szebb szakma. Igazi érték, és tehetség is kell hozzá.
Ha meg tudsz élni belőle, akkor inkább a szakácsot válaszd.
Nem minden a pénz. Egy jó szakács, az önmagában is érték, és jó munkaerő, a társadalom hasznára van. Talán soha nem becsülték őket így meg, és most már nem is tudnának mit kezdeni a megbecsüléssel, de akkor is így van.
A mostani b*zik, akik az első nehézség után feladják, nem szakácsnak valók. Nem is kéne ott lenniük, és elvenni a helyet másoktól. Csak a b*zikat nyomják előre politikailag, jobban, mint bárkit.
Nem keresel vele milliókat. Ha azért akarod, akkor inkább ne is menj szakácsnak.
Ezért utálom ezt az el b*zisított társadalmat. Aki nem bírja a körülményeket, meg b*zi, meg milliókat akar, az ne menjen szakácsnak.
Viszont azokat a munkáltatókat, akik nem tatják be a minimális munkakörülményeket, és kínozzák az ott dolgozókat, azokat kivégeztetném.
Hát ha elég sokat tanúl
Bírja a nyomást a felelősséget
Sok tapasztalatot szerez és elismerést
De..simán kereshet milliókat
Mondjuk nem itthon de kereshet siimán
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!