Rühellem a kollégákat és megutáltam már minden munkahelyet, ötletek?
13 fajta vegzettsegem van az elmult evek utkereseseiböl, sokmindenben kiprobaltam magam, rajottem, minden munkahely 2-3 honap utan rohadt unalmas es az emberektol, kenyszervigyortol, jopofizastol, mindenben bepofazastol hanyok. Szerencsere van passziv bevetelem, igy nem volt hiaba az elmult evek szenvedese, vettem egy plusz lakast, ami berbe van adva. Igy nem surgos es anyagilag nem vagyok megszorulva, viszont apro penzert meg nem csinalok olyat, amit kicsit jobban szeretek. Hozza tartozik a dologhoz, hogy lusta is vagyok es mindig keresem a konnyebb utat, a szerelem szakmamert a franc sem fizet, ebben az egyben vagyok kb 10 eve kitarto (konyviras), de csak magamnak irok.
Mit javasoltok? Ugy 3 havonta a probaido alatt elmenekulok mindenhonnan, sokszor utolso elotti napon, mert mar addigra ugy megutalom a munkat es a helyet, szethajtanak, semmi sem eleg jo, folyton nyalizni kell az osszesnek… kb. minden iparagban kiprobaltam magam az elmult 10 evben, az emberektol valo viszolygasom meg egyre rosszabb, annyira kikeszitenek.. na meg a dolgozz, adozz, szulj, szolgald ki a ferjed fajta 40+os generacio, akikkel egy szobaban sem birok megmaradni. Nekem az lenne talan valo, hogy bekuckozzak mindennap itthon es csak irjak, persze ezt sem mas kenye kedve szerint, hanem, ami nekem tetszik, de ezt nem fizetik meg…
Mit javasoltok a leirtak alapjan? (Kell valami elfoglaltsag, amibol penz lesz, egyreszt ne unatkozzak, masreszt, mert egy dragabb lakas bevetele azert az inflacio utan nem fedezi a kenyelmes eletet, csak az alapmegelhetesemet)
Koszi a valaszokat, puszi
Ennel rovidebb, de talan viccesebb sztori: letettem par eve a c+e jogsit, gki-t mindent kivaltottam, de sosem dolgoztam vele meg, jelentkeztem par ceghez, beszelek 4 nyelvet, gondoltam jo lehetoseg utazni, vilagot latni, egyedul vezetek, nem kell a sok idiota ember kozott lenni, felvettek az egyikhez, volt egy probanap, ahol beultem par orara egy fa.szi melle, jo fej volt, tanitott a cegrol, tennivalokrol stb., majd egy masik szallitasnal en vezettem, o meg utazott. Rendben volt minden, ezert persze kozolte a fonok, hogy oke johetek, jo volt a probanap, de ezert o nem fizet, majd masnaptol es eloszor szerzodest sem kapok, majd napira bejelent, de azt is csak ho vegen fizeti ki, nem tetszett, de gondoltam, hogy max elkerem nap vegen es majd ha nem akar fizetni, kozlom a napi bejelentessel jaro kotelezettsegeit, ha kirug ezert, lesz.rom. Na, kozoltek masnap egybol kapok egy olaszorszagi kamiont, vigyem a szallitmanyt oda, persze nem sajat iratokkal, amitol gyanus volt, nem jelentett be, de oszinten szolva ingyen utazasnak fogtam fel igy is, ezert letojtam. 4 ora folyamatos vezetes utan fajni kezdett nagyon a hatam, mert van egy porckorong servem es meg sok ido volt hatra, a megallas, nyujtozas sem segitett, tokom ki volt, de gondoltam, elvallaltam, megcsinalom tisztessegesen, aztan elkerem a penzt es lelepek. Idore kellett vinni a szallitmanyt, szloveniaban jartam, amikor baleset tortent es bedugult a palya, 1 ora dugo utan hivtam a fonokot, hogy gond van, nem mozdul a sor, biztos kesni fogok igy, fonok mondja semmi baj, varjam ki, nincs mit tenni, keri tegyem le a telefont (mindig ezt mondta, mert fulhallgatozott es a zsebeben volt a telefon), oke, vartam tovabb, mar rendorseg, mentohelikopter, mento, minden jott, a sor allt, 2 ora mulva sem lehetett menni, ujra hivtam, mondja de semmit nem lehet haladni? Mondom semmit, mondja hat a leallo savon at guruljak elore es az elso leagazasnal menjek le, a gps majd ujratervez, igy is sok a keses, mondom azt nem lehet, varnom kell, na itt kezdett csunyabban beszelni es figyelmeztetett, hogy nem en fogom megmondani, hogy hogy megyek, ra kell hallgatni, fajt a hatam, tokom ki volt, mondtam oke, de ezt nem lehet, tele van minden rendorrel, mert kb 20 autoval elottem tortent a baleset. Mondja lesz.rom, varnak ram, menjek mar, nyomjam ki. Kinyomtam a telefont, nyilvan nem mentem sehova onnan. Mar csomoan kiszalltak es beszelgettek az ut szelen, en is kiszalltam, szarul voltam, meleg volt, fajt a hatam, eldontottem ilyen munkat is soha tobbe, de vegig csinalom ez az egy szallitast. 1 ora mulva kb hivott a fonok hol vagyok mar, kozoltem ugyanott, visszaultem a kamionba, erre neki allt puffogni, hogy nem megmondta, hogy keruljem ki oket? Romlando a ku.rva kaja es nem fognak fizetni erte igy, mondom ertem, de az en jogsimat fogjak elvenni, ha ezt most megteszem, nem az ovet, mire mondta persze persze, megerti, de mar a f.sza ki van, mert magyarorszagon egy masik baleset miatt megegy kollega nem halad, csak ideges, ne vegyem magamra a feszultseget es tegyem le. Mondom magamban, ertheto, hogy ideges, de lehetne ezt tisztelettel is.. amikor le akartam tenni, leejtettem a telefont a telefontartobol (ki volt hangositva), odajott pont egy kedves noci a kamionhoz, nem latta telefonalok, beadott az ablakon egy almat, vele beszelgettem, amig kint voltam az ut szelen, elfelejtettem a telefont, kiszalltam, beszeltem vele par szot, majd visszaultem es a meg mindig vonalban levo kihangositott telefonban az alabbi parbeszed jatszodott le:
Fonok: a fa.szm ki van, hogy ezek semmivel sem haladnak, ezt a hu.lye pic.sat is csak egy icipici szabalytalansagra kerem es nem kepes megtenni a cegert, miert mindig ilyeneket veszel fel? Hol vannak az igazi vagany kamionsoforok, akik ejszaka vasruddal vertek el a rablokat, amikor ki akartak venni a rakomanyt?!
Hr-es: mint a Guszti bacsiek?
Fonok: peldaul! Miert nem hivod fel, hogy jojjon vissza hozzank, megfizetnem, tudod, hogy nem mindegyik balf.sznak fizetek, ennek a hu.lye ku.rvanak se fogok, de a Guszti megerdemli!
Hr-es: de Guszti bacsi tavaly meghalt, nem sokkal miutan elment tolunk.
Fonok: latod, ket fajta munka ero letezik: Guszti, aki mar nem el, meg vannak a holgyek, akik sza,rt sem csinalnak, mint ez a kislany, meg a tobbi, csak nemelyik ala f,sz nott.
Hr-es: ne bantsa Xy, meg csak az elso napja, kell egy kis ido, mire belerazodik.
Fonok: bantja a fene, de szerzodest ne keszits neki, ugysem marad sokaig.
Hr-es: kirugja?
Fonok: dehogy rugom, az olcso munkaero mindig jol jon.
Hr-es: mennyiben egyeztek meg vegul?
Fonok: nem szamit, mert ledolgoztatom vele ezt a honapot, aztan elzavarom, nem kap semmit, ne papirozz le semmit.
Hr-es: napi bejelentest sem?
Fonok: azt se, mert akkor kovetelozni fog penzert, azt kell neki mondani, ha keri a papirokat, hogy a ceg mittomen.. archivaltatja az iratokat es ezert csak havonta adjuk ki oket, ha megvan a havi archivalas vagy mondj neki valami hivatalos sz,rt, azt ugy is beveszi.
Hr-es: es egy honap mulva akkor mit adok neki?
Fonok: te semmit, legfeljebb en a f.szomat a szajaba.
Hr-es: komolyan kerdezem, semmi nyoma ne legyen, hogy nekunk dolgozik?
Fonok: ne legyen.
En azzal a lendulettel felkaptam a telefonom, kinyomtam, leesett tenyleg azt mondtak kapok napi bejelentest, de semmilyen adatot, iratot nem kertek be, meg az oneletrajzomat is papiron vittem es visszaadtak, nem az en gki kartyam kellett a munkahoz sem, szoval en nem is letezem.. volt egy nagy kes az ules mogott, azert adtak, ha baj lenne a pihenoben ejjel, meg tudjam vedeni magam, korulneztem, lattam a kamion egyik oldalanal nincs senki, odamentem, az osszes kereket kiszurtam, vartam kicsit, atmentem a masik oldalara, ott ovatos voltam, mintha ellenoriznek valamit, azt is kiszurtam, felhuztam az ablakokat, bezartam a kamiont, vittem a papirjaim, a telefonom es elindultam a szalagkorlaton kivul, elmentem a helyszineles mellett, le sem tojtak, mert csomoan kint ultek alltak az ut menten es leleptem. Nem messze volt egy benzinkut, oda kertem egy taxit, bevitt egy buszpalyaudvarra, onnan hazamentem, poenbol a kamion kulcsat kidobtam a busz ablakan valahol a magyar hatarhoz kozel. A fonok meg hivogatott aznap, de tiltottam a szamat es minden bejovo hivast a kovetkezo napokban, olyan smsek jottek ismeretlen szamrol, ha ennyire tisztessegtelen vagy, legalabb szolj ha ott hagyod a kamiont, majd olyanok, legalabb a kulcsot adnad vissza. Jokat rohogtem es tiltottam az osszeset. A legendak szerint azota is keresik a kulcsot, a kamiont nyilvan megtalaltak, mert miutan vege lett a helyszinelesnek, csak az allt az ut kozepen. A csattano, hogy fel ev utan osszefutottam a hr-s csajjal, akivel interjuztam anno es akinek ezeket mondta a fonok a telefonba es lepacsizott velem, hogy ez oriasi huzas volt, pedig fogalmam sem lehetett miket mondott meg rolam a hatam mogott, mondtam neki, el tudom kepzelni (o sem tudta es a fonok sem, hogy hallottam ezt a beszelgetest), azota a hr-s is mashol dolgozott mar.
Ezek a durvabbak az elmult par evbol, de kb evente 5-8 helyre elmegyek, hatha tetszik valami es mindnek kulon sztorija van honnan miert leptem le. Persze a pincer szakmaban is volt olyan, amitol mar irtoztam, pl a szakadt kisautoval begurulo napbarnitott kemeny csalad, ahol a kis Dzsulionak epp szuletesnapja van, eljottek etterembe, majd kertek egy 6 vagy 8 szemelyes talat es lefelejtette a diszitesrol a paradicsomot a szakacs, odaint a legnagyobb darab, mondja nekem: latod ezt kislany? Itt nincsen paradicsom, pedig kene lennie. Mar itt a hangnembol tudtam, ez nem paradicsomot akar, hanem kotozkodni. Mondtam hozok hozza paradicsomot, mondta, neki az nem lesz jo, uj talat akar, mondtam csak a paradicsom hianyzik, nincs baja az etelnek, potlom. Elmentem, meg sem vartam a valaszt, hoztam a felvagott paradicsomot kulon talon. Megszolal a no is akkor mar: hat itt azt irtak az etlapon, itt van toltott karaj a talon, de nem latnak sehol, most szorakozom veluk? Na es itt esett le, hogy paradicsom is volt ott, mert nem csak a kollegam mondta a konyhan, de a karaj biztos rajta volt, mert elottem tette fel ra. Nyilvan leszedtek es eltettek, varjak az ujat. Mondtam nekik, volt rajta, biztos megettek, mire elkezdett velem kiabalni a fonok kozuluk, hogy ha Dzsuliocska toltott karajt akar, akkor en k.rva gyorsan hozok is neki, mert a tulajdonos neki jo baratja es repulok innen. Nem hogy uj karajt ker, de egy masik talat is, ingyen, ilyen szornyu kiszolgalas utan. A tulajdonos mit sem sejtve az irodaban ult, ahol van a kamera is, mondtam a csavonak, megoldjuk, bementem a tulajhoz, rakerdeztem ismeri e oket, mert leloptak a talrol a hust es masikat kovetelnek, mondta, eleteben nem latta ezt a csaladot, ne vigyek masik hust, ha szemetek, akkor kuldjem el oket halkan, ugy, hogy a tobbi vendeget ne zavarjam, neki sincs szuksege ilyen emberekre itt. Kimentem, mondtam a fas.zinak, hogy jojjon felre, ajanlatom van szamara. Kihivtam a felszolgalo konyhahoz es mondtam neki, na ide figyelj, lehet pincer ruhaban vagyok, de az enyem az etterem, nem tudok rola, hogy ismernenk egymast, de nem is fogjuk, felvette a kamera, hogy leloptatok a hust a talrol es masikat koveteltek, szoval ket lehetoseged van, egy, elhuzol innen a budos pic.saba, mert aki itt igy viselkedik az itt nem vendeg es nincs kiszolgalas a szamara es a rendorkapitanysag 2 percre van innen, szivesen kikisernek innen vagy visszaulsz es megeszed azt a k.rva tal kajat a csaladdal, kifizeted es elhuzol, nincs tobb extra keregetes es nincs semmi ingyen.
A faszi ugy meglepodott hogy igy nekimentem, biztos valami nagyember volt az o kozossegeben, ahol neki aztan senki nem mond ellent, egybol mondta bocsanat, biztos rossz helyre jottek, azt hittek a baratjae az etterem, meg Dzsuliocska szulinapjat unnepeltek, nem tudtak, hogy valtozott a tulaj (15 eve ugyanaz, aki nem ismeri oket, de mindegy), elnezest kert, visszament es valamit beszelt a tobbiekkel, hirtelen mindegyik k.ssba enni tudott es elovette a no a taskajabol a karajt es Dzsuliocska el tudta fogyasztani. Persze ezek utan egy pincer direkt mindig figyelte oket, nehogy fizetes nelkul lelepjenek, a vegen a csavo kokemenyen 500asokbol kifizette a vacsorat, egy ft jattot nem hagyott, visszakerte a 10 forintost is, majd leleptek. Ezen ma mar nevetek, tulaj is jot rohogott, de akkor baromira nem volt vicces az idiota emberekkel foglalkozni es erre energiat pazarolni.
Amugy azon gondolkodtam, mar az ilyen kalandjaimbol konyvet lehetne irni, mar ha az ilyen marhasagokra van kereslet.
Egyik legklasszabb munkaelmenyem amugy egy kutyamenhelyi onkentesseg volt, ahol egy hetet dolgoztam es annyi szeretetet, kedvesseget es emberseget meg sehol sem kaptam talan, ugy bantak velem, mint a himes tojassal. Persze ott szabad fizetett melo nem volt, igy elmentem egy masik menhelyre, ahol kerestek nevetseges fizuert embert, de gondoltam, a jo kornyezetert megeri. 2 napot voltam onkentes ott is, hogy lassam milyen a kozeg, imadnivaloak voltak, amint munkaba alltam, mindenki ugraltatott, egy bunko allat lett es semmi sem volt jo. Szoval errol is ennyit, valahogy a munkahelyeken a tisztelet es a megbecsules nem mukodik, sajnos. Nos, ezert vandorlok annyit, remelem, lesz egy “kutyamenhely” valahol a rendesen fizetett allasok kozott is.
na, ez így patent, szórakoztató, meghökkentő és igen, szerintem ezekből kéne könyvet irnod.
az én multis-sscs hánykolódásom semmiség ehhez képest, pedig én is könyvíráson ötletelek (én vagyok a betűleveses)
Kedves betuleves!
Eleg mas temakban irok, kalandregenyeket inkabb, bar mar mondtak egy parszor nekem, ide kitalacio sem kell, az egesz eletem egy groteszk kalandregeny, igy megfontolom a sajat kalandjaim megirasat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!