Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hogyan írhatnám meg 47 éves,...

Hogyan írhatnám meg 47 éves, 4 gyerekes anyukaként?

Figyelt kérdés
47 éves, 4 gyerekes anyuka vagyok. Utoljára 98-ban dolgoztam. Mivel felnőttek a gyermekeim, ezért szeretnék elkezdeni dolgozni, és szeretném a segítségeteket kérni az önéletrajz írásában. Mit írhatnék erre az időre, hogy ne gondoljanak semmi rosszat a munkáltatók?

2023. aug. 18. 09:07
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
93%

Az hogy milyen programokat kell használni, minden munkánál, minden cégnél más. Azt látom hogy már a pénztárosok is profin, gyorsan kezelnek valamiket de persze fogalmam sincs mit. Amit tudok, hogy irodai munkáknál pl SAP, excel, Salesforce, Outlook, Teams azok ilyen elég alap dolgok. Nálunk még egy csomó specifikus program is van, amit úgyse ismer senki szóval fölösleges leírni. Utóbbi kettő Outlook, Teams egyáltalán nem nehéz, és jó eséllyel ismered is őket, csak az agyadnak erre a fajta (és gyors) gondolkodásra át kell állni, amit a programok megkívánnak, ami 47 évesen nem biztos h egyszerű. Korodbeli vagyok, csak én ebbe nőttem bele és teljesen világosan látom a szakadékot az akkori meg a mostani munkavilág között, hiába hogy most lepontoztak. Nekem folyamatosan 5-6 program ki van nyitva mikor dolgozom,mert folyamatosan váltogatni kell közöttük. Az agyad alkalmas rá, (hiszen az enyém is) csak bele kell jönni és nem szabad megijedni. A logikus, analitikus gondolkozás nagyon fontos. Ha az megvan és kitartó vagy, meg akarod tanulni, akkor bele tudsz rázódni, csak legyél türelmes önmagaddal.

Persze most az irodai munkáról beszeltem és fogalmam sincs, te milyen területen szeretnél elhelyezkedni.

Ha beleírsz olyat az életrajzodba, ami nem igaz, azzal rá lehet fázni mert jobb helyeken a HR esek olyan keresztkérdéseket tesznek föl, amikre nem fogsz tudni rögtönözni. A lényeg hogy legyen pozitív a hozzáállasod, ne félj, vagy ne mutasd ki, és lássák rajtad, hogy akarsz tanulni, akarod az állást, lelkes vagy.

2023. aug. 18. 10:20
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

Ne kamuzz, egyrészt előbb utóbb kiderül, másrészt, mi jót várnál egy olyantól, aki a kapcsolatfelvétel legelején átb/sz? Kb. ugyanezt fogják tőled is.

Ne azt írd, hogy gyereknevelés, hanem, hogy háztartásbeli

2023. aug. 18. 10:22
 13/24 anonim ***** válasza:
93%

Attól függ, milyen munkára pályázol. Irodista, eladó vagy takarító?

Nyugodtan leírhatod, hogy főállású anya, háztartásbeli, de alá mindenképp fejtsd ki a megpályázni szábt pozícióra suabva, hogy milyen képességeid voltak, ami kellett a háztartás vezetéshez és hasznos a munka világában. Pl. jó szervező készség - 4 gyerek különóráinak, foglalkozásainak osszehangolasa. Vagy alapos, precíz munkavegzes - rend, tisztaság fenntartása a lakasban. De lehez jó alkalmazkodó készség, rugalmasság is, szintén a gyerejek körül adódó legvaratlanabb gondok kezelése miatt.

A lényeg, hogy tudd hova, mire pályázol, ott mit várnak és azokbol te mivel rendelkezel. Suli, végzettség bele kerülhet, dd kisebb hangsullyal, hisz 25 év alatt a legtöbb szakmában óriásit lépett előre a világ.

Ha irodába mennél, alap hogy számítógépet tudj kezelni, egy MS office csomag, levelező rendszerek használata mindenképp szükséges, a legtöbb helyen, főleg covid óta, egyre kevesebb a papír alapú dokumentáció, mindent digitalisan, szoftverekben vagy felhőben tárolnak.

2023. aug. 18. 10:28
 14/24 anonim ***** válasza:
93%
13 vagyok, telefonról irtam gyorsan, kicsit sok az elutes, elnezest. A lényeg szerintem igy is érthető :)
2023. aug. 18. 10:30
 15/24 anonim ***** válasza:
64%
Amúgy az 5 gyerekes sógornőm után kapkodtak, mikor 20 év után munkába állt. Mert 1. tud gépírni 2. határozott személyiség 3. most épp mentőzik, és elájultak tőle, hogy biztos mennyire szociális meg empata meg gondoskodó ennyi kölyökkel. Szóval van, ahol az előnyödre is válhat. Próbálkozz vallásos szervezeteknél pl. Vagy iskolában.
2023. aug. 18. 10:39
 16/24 anonim ***** válasza:
100%

Az igazat írd, ne írj valótlant szerintem. Pl. "1998-2023 között 4 gyermekem nevelésével foglalkoztam." Nem részletezném, mert valószínűleg ők is tudják, mit jelent gyereket nevelni. Írd le a vegzettségedet, korábbi tapasztalataidat, meg hogy szerinted mik az erősségeid. Legyen rövid az önéletrajz, nem nagyon szeretnek már többoldalas önéletrajzokat olvasgatni.

Van annyi előnyöd a munkaerőpiacon, hogy te már biztos nem mész szülni, illetve nincs beteg kisgyerek miatti kimaradás, vagy jóval ritkábban.

2023. aug. 18. 10:40
 17/24 anonim ***** válasza:
28%
Ne is reménykedj! Ha nem rendelkezel - és ezt nem viccből, ill. megalázásból írom, - "fejlett szopóizmokkal", esélyed nincs, mert elmúltál 40 éves és csodabogár sem vagy (vélhetően)! A jelen munkáltatói bérigény, magánélet nélküli "lojalitást" várnak el 175000 mesterektől, akik mindenhez is értenek az egyetlen éhbérért! Nyugodj bele, hogy így kell "lebegned a semmiben" a folyamatosan felfelé tornászott "nyugdíjkorhatárodig"! Nem szép, amiket írtam, de ez a valóság!
2023. aug. 18. 11:33
 18/24 anonim ***** válasza:
81%
17-es, ne írj már ilyet. Jelenleg általános munkaerőhiány van. Fog találni munkát a kérdező is.
2023. aug. 18. 12:07
 19/24 anonim ***** válasza:
79%
Amúgy minek akarsz dolgozni? Ha 25 évig eltartott a férjed 6 embert, akkor valószínűleg nagyon jó melója van. Én otthon maradnék.
2023. aug. 18. 12:53
 20/24 anonim ***** válasza:
82%

Milyen munkát keresel? Mihez értesz? A címszavak között ott van, hogy pénzügy. Nem lesz könnyű 25 év kihagyással elhelyezkedni.

Legrosszabb esetben gyárba simán felvesznek fizikai betanított munkára.

2023. aug. 18. 12:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!