Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Nem érzem,hogy velem lenne a...

Nem érzem,hogy velem lenne a baj. Mi lenne a megfelelő kompromisszum?

Figyelt kérdés

Egy nyugdíjas otthonban dolgozom,ápolóként. Aranyosak az idősek,kedvelem is őket,viszont részemről ez csak munka,nem fogok hazudni,nem érzem hivatásnak,de lelkiismeretesen elvégzem a munkám. A kollegáim döntő része viszont teljesen másképp áll a dolgokhoz,amivel nekem nincs bajom,csupán azzal,hogy elvárják,szinte követelik,hogy én is úgy tegyék ahogy ők.

A következőröl van szó:

Én a beosztás szerinti műszakomon felül semmilyen plusz programban nem vagyok hajlandó részt venni,nem jövök be a szabad napomon az idősek "rendezvényeire" (családi nap,főző verseny stb.) Nem járok csapat építőre,csak a havi egy kötelező nővérgyűlésre járok be,nem veszek saját pénzemen az időseknek semmit (gondolok itt arra,hogy az egyik bácsi feszült ha nincs cigije,a hozzátartozót nem érik el,és nem marad pénze a térítési díjon felül,ezért néhányan össze dobnak neki ilyen csomagos dohányra pénzt,amit papirba töltenek) A vezetőség szinte havonta kitalál egésznapos programokat az időseknek,és ilyenkor mindig felteszik a kérdést,hogy ki jelentkezik,hogy bejön az nap "segíteni" (kb.8-9 óráról beszélünk) ugye én mindig mondom ha rám kérdeznek,hogy ezekből ki maradnék,a szabadnapom nem szeretném az intézményben tölteni, néhányan viszont egyből beleszólnak és húzzák a beszélgetést,hogy "miért nem bírom ki azt a napot,hát ők is kibírják" persze se ki fizetve,se le csúsztatva nincs az a nap.

Próbáltam szépen elmondani,hogy keveslem a szabadnapot,12 órás műszakok után és a szabadnapom a családommal,barátaimmal,saját programokkal szeretném tölteni.Ha a közös csoportba nem reagálok egy like jellel a hozzászólásaikra vagy nem írok vissza azonnal egyből megjegyzik,sérelmezik.Munka után,szabadnapon telefonon hívogatnak számomra érdektelen dolgokkal (pl.mi volt ma az egyik nénivel,vagy,hogy nem az a vacsora jött ami ki volt írva) és ha 3-4 perc múlva lerázom őket megsértődnek.De szinte már lekezelően szólnak hozzám, csak ezeken az alkalmakon egyébként jól kijövünk egymással. Nem tudom,hogy lehetne ezt megoldani,a nyugodt beszélgetés nem jön be.

2023. aug. 16. 14:28
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
55%

Na igen...

Előbb utóbb biztos jön majd a furkálódás, ha nem vagy hajlandó ingyen is dolgozni. Jogilag emiatt nem küldhet el, de elég kreatívak és gerinctelek a munkáltatók ilyen téren, kitalál valamit. Beleköt a munkádba. De akkor ne sajnáld. 😡

2023. aug. 20. 14:51
 12/14 anonim ***** válasza:
Amennyire én tudom, nagy a hiány ápolókból, szerintem örülnek neki, hogy te ott dolgozol. Amúgy sem küldhetnek el, ha nem veszel részt olyan tevékenységekben, ami nincs a munkaszerződésedben / munkaköri leírásodban részletezve. De biztos, hogy találnál munkát máshol, úgyhogy a helyedben nem foglalkoznék ezzel a két emberrel.
2023. aug. 24. 12:11
 13/14 A kérdező kommentje:

Érdekes, hogy pont most olvasom amit írsz. Tegnap éjszakás voltam amikor,műszak átadás után még kint cigiztünk és az igazgató helyettes ott volt még, le jött a dohányzóba és elkezdte ecsetelni, hogy mindenkinek arra van ideje amire szeretné (célozva ezzel arra, hogy mindenre nemet mondok) másrészt ha nem tudok "csapatban játszani" miért nem keresek olyan munkát, ahol nincsen közösség, vagy alapítok vállalkozást? Mert szerinte arra van időnk, amire szeretnénk...

Mit gondolok, hosszú távon ez, hogy fog működni ha soha nem vagyok hajlandó semmilyen eseményen részt venni? Mondtam,hogy mindent elvégzek ami a munkakörömhöz tartozik, szívesen cserélek műszakot, de a szabadnap nekem is jár, és nem szeretnék azon a napon is dolgozni, pláne nem ingyen. Szerinte kevés alkalom van amikor meg kérnek minket a segítségre, és tudom e, hogy az Intézmények nincs lehetősége rendkívüli munkaóra kifizetésére, a le csúztatás sem opció mert kevesen vagyunk, és nem lehet megoldani. (Havi szintű eseményekről beszélünk)

Nem mondta, hogy el küldene, mert tényleg kevesen vagyunk, alig tudják a beosztást megcsinálni. Viszont a tegnapi után elkezdtem új munkahelyeket böngészni.

2023. aug. 24. 15:31
 14/14 anonim ***** válasza:

Van ott vastag bőr!

Tudja jól, miért nem akarod bevállalni. És lehetne annyi gerinc benne, hogy megérti, ha valaki nem akarja ingyen adni az idejét (kérdezd meg, ő dolgozna-e ingyen?) de azért csak erőlteri.

Hát keress mást, azt rohadjon rájuk a kupleráj. De máshol se dolgozz ingyen. Sajnos az idősebb generációban még sok a sztahanovista birka, azok négykézláb és ingyen is. Aztán az lesz az alap. Valakinek ki kell mondani, hogy elég.

2023. aug. 24. 16:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!