Baj ha valaki megiszik egy három doboz sört hajnalban, amikor délután 14re megy dolgozni?
Nem, ha nem csinál belőle rendszert.
Ha hajnalban, munka után megiszod, az simán kimegy délutánra, és józanul mehetsz be dolgozni.
3-as által belinkelt kalkulátor jó dolog, én is műszakozok, és többek közt ezt is használom, ha mondjuk egy esemény délelőttös előtti estére esik. Illvetve van egy alkoholszondám is, ami iszonyat hasznos tud lenni, ha még akkor használom amikor iszok. Megvan nálam a szabály, hogy 0.5 felett nem iszok újabb alkoholos italt. Akkor jöhet a következő, ha 0.4-re csökkent a véralkoholszintem, így sosem rúgok be csúnyán, és másnapos sem vagyok.
Köszi a kontextust, sors iróniája hogy épp rozéfröccsöt kortyolgatva olvastam végig, ahogy öt öldalnyi kommenteken keresztül torokra mennek azon, hogy ki mennyit iszik :D
Egyébként ha mondjuk heti egyszer lazítana így, azt mondom, oké, nem a legokosabb dolog, de ugyan már, időnként a legtöbbünk megcsinálja. Viszont így, hogy minden nap... Nekem volt egy ilyen időszakom egyetemen, és hiába józanodsz ki, mire dolgod lesz, nem leszel 100%-os. Számomra olyan érzés volt, mintha nem működött volna úgy az agyam, ahogy kellene, tompa voltam egész nap, gyakran szédültem is, kellett 1-2 hét, hogy rájöjjek, hogy valószínűleg az lehet az oka, hogy megszaladt a piázgatás, abba is hagytam, amióta ismét csak ritkán iszok, azóta nincs ilyen.
Ha még képes vagy rá, akkor érdemes leállni, elég 3-4 nap absztinencia ahhoz, hogy máris sokkal jobban érezd magad a bőrödben, és akkor már az elég motiváció lesz, hogy ne igyál többet. Ha nem, akkor van egy rossz hírem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!