Miért nem tüntetik föl állami álláshirdetéseken a bért?
Figyelt kérdés
Azt értem, hogy a versenyszférában miért nincs kiírva a hirdetésben a bérezés. Amit nem nem értek, hogy állami munkahelyeken, ahol törvényileg szabályozva vannak a fizetési fokozatok, miért nem lehet kiírni egy tól-ig összeget, ez már önmagában segítség lenne arra vonatkozóan, hogy egyáltalán érdemes e megpályázni az adott állást, vagy nem éri meg váltani. Így akár a személyes interjús felesleges köröket is megspórolhatnánk. A törvény ami alapján a bért megállapítják meg van adva, csakhogy a pozícióhoz nem adják meg a törvényben szereplő megnevezést, így beazonosíthatatlan marad a fizetési fokozat.2023. júl. 23. 14:13
1/4 anonim válasza:
Közalkalmazotti köztisztviselői bérek fenn vannak a neten.
2/4 anonim válasza:
Mert gondolják hogy ha jelentkezel, akkor képes vagy használni a googlet hogy megnézd.
3/4 anonim válasza:
Jól mondják az előttem lévők. Ez az első szűrő. Aki nem képes használni a guglit azt nem veszik fel.
Állami szférában dolgozhatsz érettségivel és szakirányú végzettséggel. A bértáblában ráadásul még a szolgálati idő is számít. Ez elég széles skála. Szerintem nem sokra mennél ha kiírnák hogy a bérezés a minimálbértől 800 ezreit terjed.
4/4 A kérdező kommentje:
Kedves válaszolók! Köszönönöm, SZÖVEGÉRTÉS 1-es. Én is tudom, hogy közalkalmazotti és köztisztviselői bérek fent vannak a neten, veletek ellentétben már azt is, hogy egyik kategória sem létezik törvényileg. A Google-t hiába használom, ha a fentebb feltett kérdésemre a törvényben sincs válasz.
2023. júl. 25. 00:00
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!