Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Akinek van apáca vagy pap/lelk...

Akinek van apáca vagy pap/lelkipásztor ismerősük vagy aki apáca vagy pap/lelkész: miét ezt a hivatást választották?

Figyelt kérdés

Kíváncsi vagyok, hogy hogyan jött nálatok vagy az ismerősötöknél a döntés, hány éves korotokban, és hogy ez egy folyamat volt vagy valami történt ami miatt elhatároztátok és, hogy utána miket csináltatok, milyen volt bee kezdeni.

Előre is öszönöm a válaszokat!

2023. júl. 8. 13:11
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Apáca ismerősöm van. Ő nagyon kicsi (ovis) korától az szeretett volna lenni, saját elmondása szerint úgy érezte, őt erre szánták. Érettségi után egyből jelentkezett is a ciszterekhez.

Nagyon vallásos családból származik, az öccséből is pap lett, de az ő történetét nem ismerem.

2023. júl. 8. 13:40
 2/8 A kérdező kommentje:
1, nagyon szépen köszönöm a választ! Adtam zöldet
2023. júl. 8. 13:53
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

En olyanrol tudok ahol szinte a családé az egész templom meg a hozzatartozo ingatlanok vagyon. Es csaladrols záll csaladra ezert a leszarmazók is teologiát tanulnak eleve meg viszik tovább a dolgaikat.

Egyik gyerek se fog a temolombol autoszalont csinálni pl ha meghalt a fater.

Szoval ebbe születnek bele.

2023. júl. 8. 14:11
 4/8 anonim ***** válasza:
82%
gyerekkora óta kapja az agymosást
2023. júl. 8. 14:17
 5/8 anonim ***** válasza:
92%

Ez nem is agymosás hanem egy utat tudnak mutatni mert ennyit tudnak a szülők átadni mint tudás tapasztalat vagyon

Az orvos pl kéoes a gyerekét egeszségügybe orientálni hogy ő is szép karriert futhasson be, értelemszeruen pl tőzsdézni vagy cégeket vezetni nem is tudja megtanitani a gyerekét mert ő maga se tud ennyi mindent

2023. júl. 8. 14:20
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Rengeteg lelki baja volt, úgy döntött, neki ez a legjobb megoldás. Így tud embereknek segíteni, de teljesen más az életmódja, életritmusa, mint a "civil" embereknek. Neki ez nyugodtabb, biztonságosabb.

Nyilván vallásos, ez egyértelmű, de azt lehet akkor is, ha nem vagy apáca, mint ő. Egyszerűen nem illett volna bele a hagyományos világba.

2023. júl. 8. 14:58
 7/8 anonim ***** válasza:
0%
Bolt nekik, hogy a társadalommal tartatják ki magukat.
2023. júl. 10. 17:52
 8/8 anonim ***** válasza:
82%
Szerinted ők olyan hatalmas luxusban élnek? Akit én ismerek, egy bizonyos nyelvet tanít, embereken segít. Nem ücsörög a seggén, dolgozik, csak más módon, mint mondjuk te vagy én.
2023. júl. 10. 18:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!