Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » MÁV-hoz könnyű mostanában...

MÁV-hoz könnyű mostanában bekerülni?

Figyelt kérdés
Villanyszerelő vagyok (meg van pár ráépülő képzésem), csak a cég ahol most vagyok már idegileg kikészít. Sajnos elvárják hogy a szakmámon kívül is értsek ezernyi más dologhoz ami nem lenne baj de lehetetlen határidőket is szabnak ki mellé. Tudom hogy a fizetés jóval kevesebb a vasútnál, ez most nem probléma nekem. 35F vagyok.

2023. júl. 3. 14:07
 1/9 A kérdező kommentje:
Igazság szerint a felsővezeték szerelő pozíciót néztem ki, de látok más munkaköröket is ahová lehetne jelentkezni.
2023. júl. 3. 14:09
 2/9 anonim ***** válasza:
91%
Ott nem tudom, hogy mennyire jellemző, de a forgalmi könyveket a legtöbb helyen elvárják, hogy tudd. Abból kell vizsgázni is. Itt is sok olyan dolgot kellene tudni, aminek semmi köze nincs a munkádhoz és mindent betűről betűre kérdeznek fel.
2023. júl. 3. 14:13
 3/9 anonim ***** válasza:
45%

Igazából csak annyi a lényeg hogy sietni kell, nehogy lekésd az állást.

Bár hogyha lekésed a jelentkezést, az lehet hogy már egy plusz pontot jelent majd a HR-nél, mert így jól beleillenél a kollektívába, hiszen ez fontos, és gyakran ismétlődő kompetencia lesz a későbbiek folyamán.

2023. júl. 3. 14:50
 4/9 anonim ***** válasza:
48%

Jólvan 2-es nyugodjál meg. Korán vetted elő a betűről-betűre szöveget! Van csomó villanyász állás amihez nem kell semmiféle forgalmi ismeret!

Ha jó vagy egészségileg és nem vagy bolond, akkor fel fognak venni. Kell az ember. Kevés az aki a kevesebb pénzért is odamegy.

A felsővezeték szerelés jobbára kinti munka. A sárga plafontapasztóval mentek TMK rendszerben ellenőrizni, karbantartani, illetve meghibásodás esetén javítani - éjszaka is!

De vannak az ingatlanos cégnél épületvillamossági szerelői állások is.

De járművillamosságisnak is jelentkezhetsz, ott is nagy a hiány. Én 5 éve jöttem el, azóta is hirdetik folyamatosan. Képzés nincs, úgyhogy kb bárkit felvesznek aki meg tud különböztetni egy szofita izzót egy wickman biztosítéktól.

2023. júl. 3. 15:06
 5/9 anonim ***** válasza:
91%
könnyű, mivel épeszű, szaktudással rendelkező ember annyi pénzért nem megy oda dolgozni
2023. júl. 3. 15:16
 6/9 anonim ***** válasza:
88%
Könnyű bekerülni, most a mávnál szakmunkások kb nettó 230 ezret keresnek adókedvezmények nélkül.
2023. júl. 3. 19:03
 7/9 A kérdező kommentje:
Ez igen kevés. Faterom takarító Bp-en 2 műszakban megkeres ennyit, és felelősség 0, megszakadni sem kell. Persze most egy darabig így is jó lenne nekem ha nyugis helyre kerülök.
2023. júl. 3. 19:53
 8/9 anonim ***** válasza:
35%

Az a gond, sok diplomás is ezt a 230 nettót kapja, csodálkoznak, hogy sok semmi embert kapnak ennyi pénzért.

Persze ha apuci anyuci csinál neked helyett, akkor megkaphatod hozzá nem értőként is a bruttó 1 milliós szakértői bért. Főleg politikusok, egyéb csókosoknak fenntartott állások.

2023. júl. 5. 09:30
 9/9 anonim ***** válasza:
Hát figyelj hogyha azt akarod hallgatni zakkant idős fasziktól, hogy 40 év szakmai tapasztalat kell mindenhez és, amíg nem vagy 70 éves embernek sem számítasz, akkor csak egész nyugodtan jelentkezz..
febr. 21. 13:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!