Mennyire beszélnétek az új kollégáknak arról, hogy inszeminációra/lombikra jártok?
Egy pár fős irodában dolgozok, tavaly szeptemberben mondtam el a főnökömnek, hogy babát szeretnénk, de nem jön össze, ezért gyakrabban szeretnék elkéreszkedni/szabira menni a vizsgálatok miatt.
Akkor szép lassan a kolléganőim is megtudták, elmondtam nekik nagy vonalakban mi a helyzet. /Én amúgy viszonylag zárkózott típus vagyok, nem szeretek sok mindent megosztani a magánéletemmel kapcsolatban./
De a probléma ott kezdődik, hogy azóta a 3 kolléganőm közül 2 is felmondott és jött 2 új. Az egyiknek (aki előbb jött), annyit már említettem egy fél mondatban, hogy amúgy mi már gyereket szeretnénk. Aztán lehet, hogy a főnököm vagy a 3. kolléganőm (aki már réggebben dolgozik itt) már mondta nekik, hogy én majd ez miatt lehet hogy néha-néha nem leszek, nem tudom.
A lényeg, hogy én annyira nyíltan nem szeretnék nekik beszélni erről az egészről, mikor még csak 1-2 hónapja ismerem őket. Én sajnos ilyen vagyok nem tudok mindenkinek megnyílni.
Viszont a főnököm is kérte, meg én is úgy érzem korrektnek, hogy szóljak nekik, hogy ekkor meg ekkor nem leszek.
De az meg olyan fura, hogy csak így röviden, fél mondatban odavetem, hogy pl. én kedden nem jövök. Szóval nem akarok titkolózni se, de beszélni se róla... Faramuci helyzet ez. Ti hogy kezelnétek?
Semennyire, ez abszolút magánügy, senkinek nincs köze hozzá rajtad meg a partnereden kivül.
Maximum a fönöködnek kellett volna elmondani, neki meg kötelessége lett volna megtartani az infót magának.
Hát én már a kérdésedet sem értem.
Mennyire beszélnétek az új kollégáknak arról, hogy inszeminációra/lombikra jártok? - Semennyire. Senkinek semmi köze hozzá. Nem is értem, hogy merül fel bárkiben, hogy erről beszéljen. By the way: nem lennék kíváncsi semmilyen szinten a kollégáim ilyetén problémáira, sőt kimondottan zavarna, ha ilyenekkel fárasztanának. Egy munkahelyen, ahol dolgozni kellene és nem pedig trécselni, kaszinózni.
"Viszont a főnököm is kérte, meg én is úgy érzem korrektnek, hogy szóljak nekik, hogy ekkor meg ekkor nem leszek."
És? Juli, Gizi, augusztus 5-étől 10-ig szabin leszek. Miért kell részletezni, hogy mit fogtok csinálni?
Nincs itt semmilyen faramuci helyzet. Nem körülötted forog a világ, hiába képzeled.
"Viszont a főnököm is kérte, meg én is úgy érzem korrektnek, hogy szóljak nekik, hogy ekkor meg ekkor nem leszek."
Ez jogos kérés, de a kollégáknak nem kell megindokolni, hogy miért nem leszel. Semmi közük hozzá, a legkevésbé sem tartozik rájuk.
Én kimondottan kényelmetlenül érezném magam, ha egy kollégám ilyet elmondana, mivel nem tartozik rám és nem is vagyok rá kíváncsi.
Egy volt kolléganőm állt neki mesélni néhányszor, hogy milyen problémái vannak a veséjével és milyen vizsgálatokra megy, az is zavart, nem voltunk olyan jóban, hogy ilyesmiket megosszon. Még a főnök is megmondta neki kerek perec, hogy bocs de ez nem tartozik ránk.
Örülök, hogy így gondoljátok, akkor nem velem van a baj, hogy nem akarok erről beszélni másoknak. Már nem emlékszem pontosan, de az előző kolléganőim is a főnökömtől tudták meg, valahogy elszólta magát, aztán utólag megkérdezte, hogy nem baj-e, hogy a többiek is tudnak róla...
Az a baj, hogy egyrészt itt csak nők dolgoznak és tapasztalataim alapján a nők kíváncsiabbak és pletykásabbak, főleg, ha össze vannak zárva, másrészt a főnököm mindig is ilyen nagyon-nagyon családias, közvetlen munkahelyet szeretett volna csinálni ebből az irodából, de nem igazán jön össze, amit én annyira nem is bánok, mert azért mi mégiscsak kollégák vagyunk és nem "barinők".
Amúgy aki azt írta, hogy azt gondolom, hogy körülöttem forog a világ, annak elárulom, hogy nagyon nem, és nem is szeretném még véletlenül sem, épp ez a lényege a kérdésnek. Én amolyan szürke kisegér vagyok, de szeretek is az lenni. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!