Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mégsem volt igaza apámnak?

Mégsem volt igaza apámnak?

Figyelt kérdés
Egész életem végigkísérte apám azon tanácsa, hogy "mindig dolgozz többet, mint amit megfizetnek". Őszintén hittem benne, úgy gondoltam, hogy előbb-utóbb megtérül a munkám és értékelni fogják, de sajnos egyelőre csak azt tapasztalom, hogy kizsákmányolnak. Járműmérnöki diplomám van és 3 éve egy autószerelő műhelyben dolgozom teljes állásban, 400 nettóért. A cégnél én vagyok az egyetlen diplomás, és a többi szerelők is ugyanannyit keresnek mint én. Úgy gondolom, hogy jó vagyok a szakmában és lelkiismeretesen dolgozom, mégsem vagyok kellően értékelve. Apám már 7 éve nincs velünk, és most belegondolva neki is ugyanígy telt az élete. Keményen és lelkiismeretesen végigdolgozta az életét, és mégis nincstelenként halt meg. Nem azért mert elherdálta volna, csupán effektíve keveset keresett a befektett munkához képest, mert mindig többet dolgozott, mint amennyit megfizettek. Soha nem térült meg igazán a munkája, a környezete is kihasználta, barátainak/ismerőseinek sokat dolgozott vagy segített ingyen, amit később semmivel sem viszonoztak.

2023. jún. 10. 09:14
1 2
 11/12 Senior Séf ***** válasza:
Apád tanácsa nem úgy végződött, hogy mert majd jól megfizetnek, hanem úgy, hogy esténként a jól végzett munka boldogító tudatával, az "ez jó mulatság, férfimunka volt" elégedettségével bújsz ágyba. Apád nem tudhatta, hogy mára mindent átitat az anyagiasság, és a legszebb érzéseket is forintosítani akarod.
2023. jún. 11. 19:55
 12/12 anonim ***** válasza:

Édesapád szemléletmódja az 1990-es évekig volt helytálló. De akkor tótágast állt a világ, és onnantól ez nem igaz!

Mondok példát. A '90-es évekig ha valahol törzsvásárló voltál, te kaptad a legnagyobb kedvezményeket, és a legelőzékenyebb kiszolgálást. Aztán onnantól kezdve, hogy egymástól akarták a cégek a vásárló közönséget elcsaklizni, a törzsvásárlóságod ment a kukába. Egy internet szolgáltatónál, vagy banknál neked lett a legrégibb, legelavultabb, legdrágább szerződésed. A hűségednél és lojalitásodnál előrébb lépett a hűségidő fogadása. Aki egy-két évet aláírt, ő lett a csúcsvevő a legolcsóbb, legkorszerűbb szerződéssel. Te, törzsvásárlóként csak a futottak még kategóriába kerültél.

Szóval válts szemléletet. Én is azt tettem. Ha lejár egy-egy helyen a hűségidőm, habozás nélkül váltok szolgáltatót, ha magasabb tartalmat kapok olcsóbban.

Nézz körül a piacon, hogy hol találkoznak előmeneteled céljai az anyagi elvárásaiddal, és válts munkahelyet!

2023. jún. 12. 15:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!