Milyen lépéseket lehet tenni ilyenkor?
Előre leírnám, hogy hitetlenkedők kommentjei nem érdekelnek!
Egy nagy cégnél dolgozom. Az egész országot lefedi, és eredetileg nem is magyar cég, mert állítólag egy osztrák állampolgár a cégnek a tulajdonosa. Vagyonvèdelmi részen dolgozom jò pár hónapja. Eddig mindig korrekt és jó volt a fizetés. Soha nem volt vele gond. Ezelőtt is dolgoztam már nekik, mint beugrós őr, de akkor is minden rendben volt.
Most viszont olyan történt, ami soha egy cègemnèl sem, és ez mélységesen felháborít!
Egy telephelynek egy részét őrzöm, főleg gépek vannak ott. Mindennap megírom a dokumentumokat a gépekhez, és nyilván figyelek rájuk, amíg a gèpkezelők, és a sofőrök meg nem érkeznek. Ha mindegyik azt mondja, hogy oké minden, akkor leadom minden reggel a dokumentumokat, és leadom a szolgálatot, majd kijelentkezem a diszpècsernèl. Hála az égnek soha nem történt lopás nálunk, sem az én szolgálatomban, sem a váltótársamèban. Más csapatnál fordult elő lopás, de az nem ránk tartozik.
Tegnap kint volt a főnökünk, és hozott egy papírt, miszerint levonásra számíthatunk. Tőlem 30 ezret vonnak, váltòmtòl 20-on pár ezret. A tegnapi napon minden kollégámat felhívtam akit ismerek a környéken, és mindegyik kivétel nélkül azt mondta, hogy kapott ilyen papírt, és tőlük is vonnak. Mindenkitől 30 ezret vonnak, vagy 50 ezret. Az indok a kapott papír szerint az, hogy a múlt hónapban túlfizetés történt, és ezt fogják levonni. Nos, nem történt túlfizetès nálam! Én minden hónapban az òraszàmom alapján kiszámolom, hogy útiköltségtèrítèssel meg mindenféle pótlékkal együtt mennyit kapok, és annyit kaptam! A többi kollégám mondhatni nem ilyen precíz, de szerintem náluk sem történt ilyesmi.
Említettem, hogy kaptam egy papírt, ami tájékoztatott engem a levonásròl, azt alá kellett volna írnom, de nem írtam alá. Az szerepel még benne, hogy elfogadom a levonást, nem teszek panaszt, és nem lebbezek fel.
Kérdésem: Mit tehetek? Vagy mit tehetünk a felmondáson kívül?
Èn természetesen fontolòra vettem a felmondást, sőt a munkakör váltást is, mert rendelkezem más szakmàkkal is.
Aki hitetlenkedik az nem érdekel! Az tekerjen tovább, és ennyi! Aki benne van a vagyonvèdelemben az 100%, hogy ráismert a cégre a leírtak alapján is.
Várom a tippeket vagy tanácsokat, hogy ebben az ügyben kihez lehet fordulni, vagy mit lehet tenni. A megbízò cégünknek van egyébként jogásza. Érdemes lehet azzal felvenni akár a kapcsolatot? Még nem írta alá mindenki a beleegyező nyilatkozatot a levonásròl.
"Vagy mit tehetünk a felmondáson kívül?"
. Semmit. Kiállhatsz magadért, vitázhatsz, és talán el is ismerik, hogy igazad van. Utána? Ha ez igaz, lesz majd más, amivel szivatnak.
Engem anno az egyik cégem lehúzott majdnem 200.000 Forinttal. Nem vagyonvédelem volt, simán csak nem fizettek ki. A munkaügyin azt mondták, hogy írhatnak nekem egy papírt, de mire egy ilyen "kis összeg" eljut a bíróságra (már ha egyáltalán eljut), az lehet évek is.
Ott azt a "hasznos" tanácsot kaptam, hogy próbáljak meg egyezkedni a munkáltatóval.
Szóval mondanám, hogy próbálj meg bárhova fordulni 30.000 Forinttal, de le se fogják szarni.
A megbízó cég már három vagyonvèdelmi céggel is felmondta a szerződést, mikor a tudomására jutott, hogy milyen körülmények vannak az őrzésnèl/nincs áram az autòs őröknek, nincs védőital, csúszik a fizetés, minimálbér alatti a fizetés, stb/. Szerintem, ha ezt a tudomására adnànk a megbízó cégnek, akkor ezt a vagyonvèdelmi céget is elzavarná.
Bár nem vagyok ügyvéd.
Más esetben marad a felmondás, bár ha így fog haladni ez a cég is, akkor nem lesz más választásom, mert éhbérért, meg ingyen nem fogok dolgozni.
Boltban jártam hasonlóan, csak ott a főnök hasára ütve kitalált egy leltárhiányt és azt vonogatta kollektíven.
Egyértelmüen megakar lopni titeket a mocskos csaló. Munkaügyi ellenőrzési hivatalban jelentei kell. Lehetőleg közösen jelentsétek. De persze lehet egyénileg is.
Ne írd alá semmiképp. És kereshetsz más munkahelyet, mert ez extra gáz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!